26 / 04 / 2024

Burdur'da imar uygulaması tartışması!

Burdur'da imar uygulaması tartışması!

Burdur'da belediye tarafından bir mahallede hayata geçirilen imar uygulaması bölgede tartışmalara neden oldu.



Burdur'da belediyenin bir mahallede başlattığı yeni imar uygulaması bölgede tartışmalara neden oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habre göre; Bağlar Mahallesi'nin bazı sakinlerinin mağduriyet iddialarının yerel basında yayınlanmasıyla Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, konuyla ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Başkan Ercengiz, 18. madde uygulamasının yasal bir zorunluluk olduğunu kaydetti.

Hak sahiplerinin yaklaşık yüzde 5'lik kısmının uygulamaya itiraz ettiklerini söyleyen Ercengiz, şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşın arazisinden herkesten eşit biçimde pay alınarak 55 bin metrekare sağlık tesisi, eğitim, pazar, belediye sosyal tesisleri, 55 park, 15 çocuk bahçesi, 12 oyun alanları ile mahallede yepyeni bir şehir inşa edildiğini söyleyebiliriz. Belki vatandaşımız yapılan uygulamanın kendine neler getirip götürdüğünü anlayıncaya kadar bazı huzursuzlukları olacak ancak tarlasının arsaya döndüğü bir noktada bundan sonraki süreçte koşarak kapımıza gelip yolların açılmasını ve imar alanlarının oluşturulmasını isteyeceğine inanıyoruz."

"Maddenin uygulanış biçimine karşı çıkıyoruz"

AK Parti Belediye Meclis Grubu Sözcüsü Cihat Çavuşoğlu ise yaptığı açıklamada 18. maddesinin uygulanmasına karşı çıktığını açıkladı.

Yetkinin bir harita mühendisine verilmesine karşı olduklarını söyleyen Çavuşoğlu, "18 uygulamasında 'parsel değişikliklerinin hak sahiplerine hissesiz ve aynı yerden verilmesi bu mümkün değilse eş değer yerden verilmesi gerekir' denilmektedir. Buna dikkat edilmeden arsaların yerleri değiştirilmekte özellikle köşe parseller başka kişilere verilmektedir." dedi.

Mahalle sakinlerinden İsmail ve Ulviye Kurnaz çifti de üç cephesi yol olan parsellerinin başka birine verildiğini söyleyerek kendilerine yol olmayan bir yerden parsel verildiğini sözlerine ekledi.


Geri Dön