19 / 04 / 2024

Burdur'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Burdur'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Belediye Başkanı Akkaya, yıkım çalışmalarının başladığı Depremevleri semtinde Memurevleri diye bilinen konutların bir kısmının Belediyenin mülkiyetine geçtiğini, bölgenin tamamının Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan kapsamına alındığını söyledi...



Burdur'daki kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmalarına başlandı.


Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, yıkım çalışmalarının başladığı Depremevleri semtinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede Memurevleri diye bilinen konutların bir kısmının Burdur Belediyesinin mülkiyetine geçtiğini, bölgenin tamamının ise Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan kapsamına alındığını söyledi.


Hazine'ye ait blokların da belediye bünyesine geçmesinin söz konusu olduğunu anlatan Akkaya, "Depremevleri semtinde önümüzdeki günlerde yıkımı tamamlanmış ve kentsel dönüşümün ilk atabını başlatmış olacağız. Bu arada mülk sahipleriyle de anlaşma başlatılmış olacak. Öncelikle buranın imar planı çıkarılacak. Projeler hazırlanacak. Konutlar ne kadar olacak, nerelere yapılacak bunlar belirlenecek" dedi.


-"Mülk sahipleri geçici konutlara yerleştirilecek"


Akkaya, kentsel dönüşüm alanı içerisinde evi olanlara 80 metrekare büyüklüğünde daireler vereceklerini bildirdi. Projeleri de bu duruma uygun hazırlayacaklarını ifade eden Akkaya, "75 dönümlük alanda yaklaşık bin 200 konut yapmayı planlıyoruz. 80, 110 ve 140 metrekare büyüklüğünde konutlar üreteceğiz. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşallah hak sahipleri mağdur edilmeyecek" diye konuştu.


Konutlar yapılana kadar mülk sahiplerini geçici konutlara yerleştirileceklerini anlatan Akkaya, bu durumun mümkün olmaması durumunda kira yardımı yapacaklarını ifade etti.


- Bin 200 konut yapılacak


Vatandaşların, Burdur'daki toplu konutların devamı şeklinde kentin girişinde güzel bir görüntüyle karşılaşacaklarını dile getiren Akkaya, binaların sosyal donatı alanları, çocuk oyun parkları, diğer sosyal aktivitelerin yapılabileceği mekanları bulunacağını belirtti.


Projenin tamamlanmasının ardından kentin modern bir görünüme kavuşacağını vurgulayan Akkaya, şöyle konuştu:


"İlk etap çalışmaları hemen başlayacak. Bütün bölgeyi birden yapmak istemiyoruz. İlk etapta 200-250 konutluk bir çalışma olacak.


Haberler


Geri Dön