24 / 04 / 2024

burdur depremevleri kentsel dönüşüm

burdur depremevleri kentsel dönüşüm

Belediye Başkanı Akkaya, yıkım çalışmalarının başladığı Depremevleri semtinde Memurevleri diye bilinen konutların bir kısmının Belediyenin mülkiyetine geçtiğini, bölgenin tamamının Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan kapsamına alındığını söyledi...

TOKİ Burdur kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Yeni projeler için start veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Burdur kentsel dönüşüm projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Burdur Necatibey Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Burdur Merkez Necatibey Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 7 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Burdur'daki kentsel dönüşüm projesinin yüzde 65'i tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Burdur'daki kentsel dönüşüm projesinin yüzde 65'inin tamamlandığını söyledi.

Burdur'da dönüşümde kira ödemesi başlıyor!

Burdur'un Bozkurt Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşüm kapsamında kiraya çıkan hak sahiplerinin ödemeleri başlayacak.

Burdur'da kentsel dönüşüm evlerinde deprem tatbikatı!

Burdur'da lise öğrencilerinin katılımıyla kentsel dönüşüm için yıkılan evlerde deprem tatbikatı yapıldı.

Kentsel dönüşümle güvenli yerleşimler inşa ediliyor!

Güvenli yapılar oluşturmayı hedefleyen kentsel dönüşüm projeleri Türkiye'nin her bölgesinde tüm hızıyla devam ediyor. Bu anlayışla projelerine devam eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Burdur, Kocaeli ve Kars illerinde yatay mimari anlayışla yerel mimariye atıfta bulunan konutlar inşa ediyor.

Burdur Bozkurt'ta kentsel dönüşüm hızlandı!

AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Bozkurt Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında mevcut binaların yıkım işlemi devam ediyor.

Burdur Depremevleri Konutları'nda yıkım başlıyor!

Burdur'da kentsel dönüşüm altında yıkılacak 46 blokluk Depremevleri Konutları tamamen tahliye edildi. TOKİ tarafından yapılacak kentsel dönüşüm yıkımının Nisan ayında başlaması planlanıyor.

Burdur Depremevleri Konutları boşaltıldı!

1971 yılında meydana gelen depremden sonra Bozkurt Mahallesi'nde devlet tarafından yapılan Depremevleri Konutları kentsel dönüşüm kapsamında boşaltıldı. 

TOKİ Burdur 655 konut ihalesi yarın!

Burdur İli Merkez İlçesi, Bozkurt Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 655 Adet Konut , 41 Adet Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

Burdur TOKİ 655 konut ihalesi yarın!

Burdur İli Merkez İlçesi, Bozkurt Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 655 Adet Konut , 41 Adet Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Burdur'da kentsel tasarım projesi için referanduma gidiliyor!

Burdur'un Bucak ilçesi'nde kentsel tasarım projesi için halk oylaması gerçekleştirilecek. Bucak'ta kentsel tasarım projesi için referanduma gidiliyor.

Burdur 100.Yıl Karakolu taşınıyor!

Burdur Bozkurt Mahallesi (Deprem Evleri)’nde kentsel dönüşüm projesi ile TOKİ konutları yapılması kararının ardından, 100.Yıl Karakolu'nun taşınmasına karar verildi.

burdur depremevleri kentsel dönüşüm Haberi

burdur depremevleri kentsel dönüşüm

Burdur'daki kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmalarına başlandı.


Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, yıkım çalışmalarının başladığı Depremevleri semtinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede Memurevleri diye bilinen konutların bir kısmının Burdur Belediyesinin mülkiyetine geçtiğini, bölgenin tamamının ise Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan kapsamına alındığını söyledi.


Hazine'ye ait blokların da belediye bünyesine geçmesinin söz konusu olduğunu anlatan Akkaya, "Depremevleri semtinde önümüzdeki günlerde yıkımı tamamlanmış ve kentsel dönüşümün ilk atabını başlatmış olacağız. Bu arada mülk sahipleriyle de anlaşma başlatılmış olacak. Öncelikle buranın imar planı çıkarılacak. Projeler hazırlanacak. Konutlar ne kadar olacak, nerelere yapılacak bunlar belirlenecek" dedi.


-"Mülk sahipleri geçici konutlara yerleştirilecek"


Akkaya, kentsel dönüşüm alanı içerisinde evi olanlara 80 metrekare büyüklüğünde daireler vereceklerini bildirdi. Projeleri de bu duruma uygun hazırlayacaklarını ifade eden Akkaya, "75 dönümlük alanda yaklaşık bin...