26 / 04 / 2024

Burhan Felek Atletizm Stadı kapılarını açıyor!

Burhan Felek Atletizm Stadı kapılarını açıyor!

Yenilenme çalışmaları tamamlanan ve yeniden Türk sporuna kazandırılan Burhan Felek Atletizm Stadı'nın açılışı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak.



İstanbul'un simge spor tesisleri arasında yer alan Burhan Felek Atletizm Stadı yarın açılacak. Açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı stat uluslararası yarışlara ev sahipliği yapacak özelliklerde olacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Uluslararası Atletizm Federasyonu standartlarında doğal çim saha ve 8 kulvarlı atletizm pistinin yanı sıra, 60 metre uzunluğunda 5 kulvarlı ısınma pisti, 1800 metrekare kapalı atletizm salonunu içinde barındıran tesiste, 2 bin 425 seyirci kapasiteli kapalı tribün yer alacak.

Spor kompleksi olma özelliği taşıyan Burhan Felek Atletizm Stadı'nda, sporcu soyunma odaları, antrenör ve hakem odaları, temsilci odaları, idari odalar, toplantı ve eğitim odaları ile sporcu sağlığı ve gelişimi için sağlık odası, sauna ve masaj odaları bulunuyor.

- Farklı branşlara da hizmet verecek

Halter, fitness ve kondisyon salonlarının yanında engelli atletizm sporcuları için salon ve rehabilitasyon merkezi de yer alan tesiste, 268 metrekare karate salonu, 200 metrekare tekvando salonu, 236 metrekare judo salonu, 232 metrekare temel cimnastik salonu, 80 metrekare pilates, step ve aerobik salonu, 264 metrekare masa tenisi salonu, 120 metrekare bilardo, langırt ve dart salonu da mevcut.

Tesiste ayrıca, sporcuların dinlenebileceği kitap-kahve salonu ile geleneksel çocuk oyunları ve zeka oyun alanlarına da yer verilecek.

Burhan Felek Atletizm Stadı, 7 gün 24 saat boyunca vatandaşların hizmetine açık olacak. 


Geri Dön