26 / 04 / 2024

Burhanettin Kocamaz: Kamu zararını azaltmak için Denizpark'ı taşıyacağız!

Burhanettin Kocamaz: Kamu zararını azaltmak için Denizpark'ı taşıyacağız!

Başkan Kocamaz, "Kıyı kenar kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle iptaline karar verilen Denizpark konusunda, kamu zararını azaltmak için tesisin sökülebilir unsurlarını başka bir yere taşıyacağız" dedi.



Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, Denizpark ile ilgili düzenlediği basın toplantısında Denizpark projesinin ve Denizpark'ın tam bir bulmaca olduğunu, önceki yönetim döneminde üzerine çok değişik senaryoların yazıldığı bir yapı olduğunu öne sürdü. Denizpark'ın 2010 yılında inşaatına başlanan ve 2012 yılında yapımı tamamlanan bir proje olduğunu hatırlatan Başkan Kocamaz, Denizpark'ın, yapılan bir şikâyet üzerine ilgili mevzuata aykırı olduğu gerekçesi ile yerel mahkeme tarafından iptal edildiğini hatırlattı. Denizpark'ın 1 yıl sonra ise üst mahkemenin verdiği bozma kararı sonucu 2013 yılında hizmete girdiğini söyleyen Kocamaz, Danıştay'ın, 20 Mayıs 2014 Tarihinde aldığı kararla kamu yaranna ve kıyı kenar kanununa aykırı olduğu gerekçesi ile bir kısmı faaliyette olan Denizpark'ı tekrar iptal ettiğini kaydetti. Söz konusu süreci tam bir senaryo süreci ve karmakarışık bir bilmece olarak nitelendiren Kocamaz, "Denizpark, kendisini akıllı sanan bir kesim tarafından yasak ve kanun ihlali dinlemeden, inadım inat diyip yapılan bir projedir. 


Yapımına başlamadan önce bu tür sorunların yaşanacağı bile bile ille de bu projeyi hayata geçireceğim ille de bu yapıyı yapacağım demek akıl karı bir olay değildir" diyerek önceki yönetimi suçladı. 


TESİSİ TAŞIYACAĞIZ! 


Öte yandan önceki yönetim zamanında bu tesise milyonlarca liralık harcama yapıldığını da kaydeden Başkan Burhanettin Kocamaz, "Her ne kadar onaylamadığımız ve bu kadar paranın harcanmasını tasvip etmediğimiz bir proje de olsa, Danıştay'ın kararı doğrultusunda hareket edeceğiz. Önceki yönetim zamanında bu tesise 35 milyon lira harcama yapıldı. 


Yargı süreci olumsuz sonuçlanırsa, kamu zararını azaltmak için, tesisin sökülebilir unsurlarını başka bir yere taşıyacağız. Böylece devletin zararının bir kısmını kurtarmış oluruz. Yargının kararına elbette uyacağız ancak devletin bir tesisi ile ilgili olarak yaratılabilecek maddi zararı en aza indirmek için de yasal mücadelemizi sürdüreceğiz" diyerek sözlerini noktaladı. 


teknik ve mali boyutu ile pek alakadar değiliz. Aslında bu olay Burhanettin Kocamaz ile de alakalı bir durum değildir. Konu, Parktur ve İmar İnşaat A.Ş'yi ilgilendiren bir durumdur. Başkan Kocamaz'm bu duruma müdahil olmasını anlayabilmiş değiliz. 


Bu durum uzlaşı ve yargı yolu ile çözülebilecek bir durum iken, neden direkt bu uygulamadan vazgeçildi. Biz şirketle gerekli görüşmeleri yaptık ve şirket bize kendilerine herhangi bir yargı kararının ulaşmadığını söyledi. 


Üstelik İmar İnşaat A.Ş, bu güne kadar Parktur'un kendilerine 5.000.000 TL, kira ödediğini bile belirtmiştir kendi beyanlarında" diyerek sözlerini noktaladı. 


Hakimiyet 


Geri Dön