26 / 04 / 2024

denizpark mahkeme süreci

denizpark mahkeme süreci

Başkan Kocamaz, "Kıyı kenar kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle iptaline karar verilen Denizpark konusunda, kamu zararını azaltmak için tesisin sökülebilir unsurlarını başka bir yere taşıyacağız" dedi.

Burhanettin Kocamaz: Yargıdan yıkım kararı çıkarsa Denizparkı'ı başka bir yere taşıyacağız!

Burhanettin Kocamaz Denizpark için yargı sürecinden yıkım kararı çıkması halinde, Büyükşehir Belediyesi'nin tesisi ve donanımlarını başka bir yere taşıyacağını söyledi. Kocamaz, tesise 35 milyon lira harcama yapıldığını belirtti.

Ali Çalkaya: Planlama süreci tamamlanmazsa İnciraltı'nı kaybedeceğiz!

Geçen yıl mahkeme tarafından iptal edilen toplam 690 hektarlık alanı kapsayan koruma amaçlı nazım imar planlarıyla ilgili çıkmaza dikkat çeken Başkan Çalkaya, "Bu yıl sonuna kadar planlama süreci tamamlanmazsa İnciraltı'nı kaybedeceğiz" dedi

Artvin Kavak Hes projesi için 3. kez ÇED süreci başladı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı ve daha önce iki kez verilen 'ÇED olumlu' raporu mahkeme tarafından iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi için, üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı.

Artvin Kavak Hidroelektrik Santral için ÇED süreci başlatıldı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı ve daha önce iki kez verilen 'ÇED olumlu' raporu mahkeme tarafından iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi için, üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı.

Alaköprü Barajı'nın inşaat ihale süreci haftaya başlıyor!

Hem Anamur'un hem de Kıbrıs'ın su ihtiyacını karşılayacak olan Alaköprü Barajı'nın inşaat ihale süreci haftaya başlayacak. Baraj, 7 bin 525 kişiye istihdam sağlayacak.

TOKİ Tunceli Mazgirt başvuru süreci bugün başlıyor!

TOKİ Tunceli Mazgirt başvuru süreci bugün başlıyor. Tamamı 2 oda 1 salon konutlardan meydana gelen projede 301 TL'lik aylık taksitlerle ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Balıkesir Balya başvuru süreci yarın sona eriyor!

TOKİ Balıkesir Balya başvuru süreci yarın sona eriyor. Talep örgütlemesi yöntemiyle geliştirilen projede 87,2 metrekare büyüklüğe sahip konut seçenekleri sunuluyor.

Kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Bir yapının riskli olduğu tespitinin Bakanlıkça belirlenen kurum ve kuruluşlar tarafından yapıldıysa bina kentsel dönüşüm sürecine giriyor. Peki, kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Nevşehir Ürgüp 1. Etap Toplu Konut teslim süreci bugün sona eriyor!

Toplam 518 adet dairenin teslimlerinin yapılacağı projede teslim dönemi 1 Eylül 'de başlamıştı. Nevşehir Ürgüp 1. Etap Toplu Konut teslim süreci bugün sona eriyor.

Ege Yapı Kağıthane'de ön talep süreci devam ediyor!

Daire seçeneklerinin 1+1'den 4+1'e kadar yer aldığı projede ön talep süreci devam ediyor. Ege Yapı Kağıthane'de satış sürecinin Eylül'de başlaması planlanıyor.

Kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

Kaçak inşaatın belirlenmesi halinde, tespit tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapının ruhsatlandırılması gerekiyor. İşte, kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

Gayrimenkul değerleme süreci!

Konut kredisi kullanarak, gayrimenkul sahibi olacakların satın almak istedikleri gayrimenkulün değerinin tespit edilmesi gerekiyor. İşte, gayrimenkul değerleme süreci!

Dap Yapı İstmarina'da ofislere ön talep süreci başladı!

Kartal'da Dap Yapı, TOKİ iştiraki Emlak Konut işbirliği ile hayata geçirilmekte olan İstmarina projesinde yer alan ofisler için ön talep süreci başlıyor.

Seba Gacemer: Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı!

Seba Gacemer, “Yabancı alıcı da istikrar istiyor, yerli alıcı da belirsizlikten endişeli. Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı. Konut sektörünün omzunda çok yük var. Hükümet bir şekilde bu süreçten sonra kurulmalı” diye konuştu.

denizpark mahkeme süreci Haberi

denizpark mahkeme süreci

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, Denizpark ile ilgili düzenlediği basın toplantısında Denizpark projesinin ve Denizpark'ın tam bir bulmaca olduğunu, önceki yönetim döneminde üzerine çok değişik senaryoların yazıldığı bir yapı olduğunu öne sürdü. Denizpark'ın 2010 yılında inşaatına başlanan ve 2012 yılında yapımı tamamlanan bir proje olduğunu hatırlatan Başkan Kocamaz, Denizpark'ın, yapılan bir şikâyet üzerine ilgili mevzuata aykırı olduğu gerekçesi ile yerel mahkeme tarafından iptal edildiğini hatırlattı. Denizpark'ın 1 yıl sonra ise üst mahkemenin verdiği bozma kararı sonucu 2013 yılında hizmete girdiğini söyleyen Kocamaz, Danıştay'ın, 20 Mayıs 2014 Tarihinde aldığı kararla kamu yaranna ve kıyı kenar kanununa aykırı olduğu gerekçesi ile bir kısmı faaliyette olan Denizpark'ı tekrar iptal ettiğini kaydetti. Söz konusu süreci tam bir senaryo süreci ve karmakarışık bir...