23 / 04 / 2024

Burhanettin Kocamaz: Yargıdan yıkım kararı çıkarsa Denizparkı'ı başka bir yere taşıyacağız!

Burhanettin Kocamaz: Yargıdan yıkım kararı çıkarsa Denizparkı'ı başka bir yere taşıyacağız!

Burhanettin Kocamaz Denizpark için yargı sürecinden yıkım kararı çıkması halinde, Büyükşehir Belediyesi'nin tesisi ve donanımlarını başka bir yere taşıyacağını söyledi. Kocamaz, tesise 35 milyon lira harcama yapıldığını belirtti.



2010 yılında inşaatına başlanan ve 2012 yılında yapımı tamamlanan Denizpark'ın, şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle mahkeme tarafından iptal edildiğini ve 1 yıl sonra üst mahkemenin belediye lehine verdiği kararla 2013 yılında hizmete girdiğini ifade eden Başkan Kocamaz, "Danıştay, 20 Mayıs 2014 tarihinde aldığı kararla, kamu yararına ve kıyı kenar kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle, 1 yıldır faaliyette olan Denizpark'ı iptal etti" dedi. 


Mersinliler Denizpark'tan yararlanmaya devam ederken, yargı sürecinden yıkım kararı çıkması halinde, Büyükşehir Belediyesi'nin tesisi ve donanımlarını başka bir yere taşıyacağını kaydeden Başkan Kocamaz, "Önceki yönetim zamanında bu tesise 35 milyon lira harcama yapıldı. 


Yargı süreci olumsuz sonuçlanırsa, tesisi başka bir yere taşıyacağız. Böylece devletin zararının bir kısmını kurtarmış oluruz" bilgisini verdi. 


2013 yılı Haziran ayında açılan ve o günden bu yana hizmette olan Denizpark ile ilgili Danıştay, "Denizpark projesini iptal etti Danıştay, "kamu yararına ve kıyı kenar kanununa aykırı" olduğu gerekçesiyle, Denizpark projesini iptal etti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını belirtti. 


Danıştay'ın verdiği son kararı değerlendiren Başkan Kocamaz, "Yargının vereceği karara elbette uyacağız. Ancak devletin bir tesisi ile ilgili olarak yaratılabilecek maddi zararı en aza indirmek için de yasal mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi. 


Hakimiyet 


Geri Dön