19 / 04 / 2024

Denizpark iptal edildi

Denizpark iptal edildi

Başkan Kocamaz, "Kıyı kenar kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle iptaline karar verilen Denizpark konusunda, kamu zararını azaltmak için tesisin sökülebilir unsurlarını başka bir yere taşıyacağız" dedi.

OSB'lerde 2010-2015 yılları arasında bin 707 parselin tahsisi iptal edildi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "OSB'lerde 2010-2015 yılları arasında bin 707 parselin tahsisi iptal edildi" dedi.

Bayrampaşa Cezaevi imar planları neden iptal edildi?

2008 yılında yıkılan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kentsel dönüşüm alanı ilan ettiği Bayrampaşa Cezaevi arazisi için hazırlanan imar planları iptal edildi.

Bayrampaşa Cezaevi imar planı neden iptal edildi?

Bayrampaşa Cezaevi arazisi için hazırlanan imar planları, İstanbul 9. İdare Mahkemesi tarafından ‘şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve tekniklerine ve hukuka uygun olmadığı' gerekçesiyle iptal edildi

Bayrampaşa cezaevi planı 3. kez iptal edildi!

Hayata Dönüş Operasyonu olayıyla hafızalara kazanan "Eski Cezaevi Alanı" ilişkin planlar 3. kez iptal edildi. 150 bin metrekarelik projede konut, okul, hastane, kültür merkezi, cami otopark ve kent meydanı yer alıyor.

Bayrampaşa Cezaevi imar planları iptal edildi!

Bayrampaşa Cezaevi arazisi için hazırlanan imar planları, İstanbul 9. İdare Mahkemesi tarafından 'şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve tekniklerine ve hukuka uygun olmadığı' gerekçesiyle iptal edildi

Göcek koyları ihalesi iptal edildi!

Muğla’nın Dalaman ilçesi sınırları içinde bulunan Küçük Sarsala, Göbün, Akbük ve Taşyaka koylarındaki mesire alanlarının ihale tarihleri iptal edildi.

Dalaman koyları ihalesi iptal edildi!

Muğla’nın Dalaman ilçesi sınırları içinde bulunan Küçük Sarsala, Göbün, Akbük ve Taşyaka koylarındaki mesire alanlarının ihale tarihleri iptal edildi.

Türkşeker Erzurum-Hınıs ihalesi iptal edildi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Erzurum-Hınıs ihalesi iptal edildi. İptal ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bozdağ Kayak Merkezi ihalesi iptal edildi!

Ege’nin Uludağ’ı olarak nitelenen Bozdağ’da, kayak merkezinin 29 yıllığına kiralanması için düzenlenen ihale iptal edildi. Bozdağ Kayak Merkezi’nin 29 yıllığına kiralanması için 5 Haziran 2015’te açılan ihaleye 4 teklif verilmişti.

Atatürk Orman Çiftliği planı iptal edildi!

Beş meslek odası tarafından dava açılan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) planı iptal edildi. Karar AOÇ üzerinde inşa edilen Aksaray dahil, tüm yapıların hukuk dışı olduğu anlamına geliyor.

İzmir Bozdağ Kayak Merkezi ihalesi iptal edildi!

Ege’nin Uludağ’ı olarak nitelenen Bozdağ’da, kayak merkezinin 29 yıllığına kiralanması için düzenlenen ihale iptal edildi.

İnşaat Mühendisi Sinan AYTAÇ'ın geçici durdurma işlemi iptal edildi!

İnşaat Mühendisi Sinan AYTAÇ tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na açılan davada Ankara 1. İdare Mahkemesi’nin 04.06.2015 tarihli ve 2015/589 sayılı kararı ile geçici durdurma işlemi iptal edildi. Karar bugünkü resmi gazetede yayınlandı.

İnşaat Mühendisi Şaban Aygören'in geçici durdurma işlemi iptal edildi!

İnşaat Mühendisi Şaban AYGÖREN tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na açılan davada Ankara 15. İdare Mahkemesi’nin 11.06.2015 tarihli ve 2015/840 sayılı kararı ile geçici durdurma işlemi iptal edildi. Karar bugünkü resmi gazetede yayınlandı.

Denizpark iptal edildi Haberi

Denizpark iptal edildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, Denizpark ile ilgili düzenlediği basın toplantısında Denizpark projesinin ve Denizpark'ın tam bir bulmaca olduğunu, önceki yönetim döneminde üzerine çok değişik senaryoların yazıldığı bir yapı olduğunu öne sürdü. Denizpark'ın 2010 yılında inşaatına başlanan ve 2012 yılında yapımı tamamlanan bir proje olduğunu hatırlatan Başkan Kocamaz, Denizpark'ın, yapılan bir şikâyet üzerine ilgili mevzuata aykırı olduğu gerekçesi ile yerel mahkeme tarafından iptal edildiğini hatırlattı. Denizpark'ın 1 yıl sonra ise üst mahkemenin verdiği bozma kararı sonucu 2013 yılında hizmete girdiğini söyleyen Kocamaz, Danıştay'ın, 20 Mayıs 2014 Tarihinde aldığı kararla kamu yaranna ve kıyı kenar kanununa aykırı olduğu gerekçesi ile bir kısmı faaliyette olan Denizpark'ı tekrar iptal ettiğini kaydetti. Söz konusu süreci tam bir senaryo süreci ve karmakarışık bir...