27 / 04 / 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak! Yatırımcılar dikkat!

Bursa Büyükşehir Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak! Yatırımcılar dikkat!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Yıldırım'da kat karşılığı inşaat yaptıracak. İşte yatırımcıların yakın markajına giren o ihale ilanı...



KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPTIRILMASI İŞİ İHALE EDİLECEKTİR
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığından:

Yıldırım İlçesi Yiğitler Mahallesi 8048 Ada 2 Parselde Kat Karşılığı İnşaat Yaptırılması İşi
1- Yıldırım İlçesi Yiğitler Mahallesi 8048 Ada 2 Parselde Kat Karşılığı İnşaat Yaptırılması İşi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 36. maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilecektir.
2- İhale, 27/04/2022 Çarşamba saat 11:30’da Bursa Büyükşehir Belediyesi Encümeni huzurunda yapılacaktır. (Bursa Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu Yeni Hizmet Binası Zafer Mah. Ankara Yolu Cad. C Blok Zemin Kat No:1/1 Osmangazi/BURSA) Değerlendirme sonucu uygun görülen isteklilere, ihalenin pazarlık/artırma) bölümünü içeren ikinci oturumunun yapılmasına aynı gün devam edilecek veya yapılacağı yer, tarih ve saat davet mektubu ile bildirilecektir.
3- Geçici Teminatlar Bursa Büyükşehir Belediyesi veznesine nakit ödenebileceği gibi, 2886 sayılı Kanunun 26.maddesine göre hazırlanmış değerler de kabul edilebilecektir.
4- İhale şartnamesi mesai saatleri içerisinde Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı İhale Şube Müdürlüğü Bursa Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Zafer Mah. Ankara Yolu Cad. A Blok 1.Bodrum Kat No:1/1 Osmangazi/BURSA adresinde ücretsiz görülebileceği gibi, KDV Dahil 500,00-TL (BeşyüzTürkLirası) bedel ile yine aynı yerden temin edilebilecektir.
5- İhaleye katılacak olanlar;
5.1- Tebligat için adres beyanı, irtibat için telefon numarası ve faks numarası ile elektronik posta adresi.
5.2- Ticaret ve Sanayi Odası Belgesi, Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi.
5.3- Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odasına veya ilgili Meslek Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge.
5.4- Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.
5.5- Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli İmza Beyannamesi veya İmza
Sirküleri.
5.6- Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.
5.7- Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.
5.8- İstekliler adına vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına teklifte bulunacak/katılacak kişilerin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi.
5.9- Teklifi oluşturan bütün belgeler ve ekleri ile dokümanlar Türkçe olacaktır. Başka bir dilde sunulan belgeler, Türkçe onaylı tercümesi ile birlikte verilmesi halinde geçerli sayılacaktır. Yabancı iştiraklerin belgelerinin tercümelerinin, verildiği ülkedeki yeminli tercüman tarafından yapılmış olması halinde, bu ülkedeki ilgili Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından veya sırasıyla belgenin düzenlendiği ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir.
5.10- Ortak girişimler ihaleye katılabilir, konsorsiyumlar ihaleye teklif veremez.
5.11- İş Deneyim Belgeleri
- Mesleki ve teknik yeterliğin sağlanması kapsamında iş deneyim belgeleri sunulacaktır. İsteklilerin, İhalenin yapılacağı tarih olarak belirlenmiş olan tarihten önceki son 15 (onbeş) yıl içinde, kendilerine ait ve tek bir iş kapsamında en az 12.000 m2 inşaatı (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2022 yılı Yapı Yaklaşık Maliyetleri Hakkındaki Tebliği’nde belirtilen IV- A Grup veya Kamu İhale Kurumunun Yapım İşlerinde üst yapı bina
grupları başlığında, III. Grup Bina işleri) tamamlamış olduklarını gösteren iş bitirme belgelerini ( İş bitirme belgesi, İş durum belgesi, İş denetleme belgesi, İş yönetme belgesi) ile birlikte en az E Grubu Müteahhitlik Yetki Belgesini, aslı veya noter tasdikli suretini vermesi gerekmektedir. Bu durumda, isteklilerin son başvuru veya ihale tarihi itibariyle ilgili mevzuatı uyarınca yapı müteahhitliği yetki belgesi numarası almış, Yapı Müteahhitliği Bilişim Sistemine (YAMBİS) kayıtlı ve kayıtlarının aktif durumda (belge numaralarının iptal edilmemiş) olduğunu gösteren belge.
- Benzer iş olarak sunulacak iş deneyim belgelerinde, yapım işinin belirtilen fiziki kriterleri sağlayıp sağlamadığının anlaşılamaması durumunda, bu hususa ilişkin tevsik edici belgenin teklif kapsamında sunulması zorunludur. Bu kapsamda yapı inşaat alanını tevsik etmek üzere, yapı kullanma izin belgesi veya yapı ruhsatının başvuru veya teklif kapsamında sunulması gerekmektedir. İş deneyim belgelerinin değerlendirilmesinde; iş bitirme, iş durum belgelerinin tam olarak; denetim ve yönetim faaliyetleri nedeniyle alınan belgeler ise beşte bir oranında değerlendirilir. Mezuniyet belgeleri bakımından inşaat mühendisliği ve mimarlık bölümleri
benzer iş grubuna denk sayılır. Mezuniyet belgesinin sunulması durumunda aslı veya noter
tasdikli sureti sunulacaktır.
5.12- 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa göre yasaklı olmadığına dair taahhütname. Ortak girişimlerde, taahhütnameyi her bir ortağın ayrı ayrı sunması gerekmektedir.
5.13- Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
- Keşif bedelinin % 10'undan az olmamak üzere bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu sunması zorunludur. Banka referans mektubunun ilk ilan tarihinden sonra düzenlenmesi zorunludur.
Yukarıdaki kriter, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.
Ortak girişim olması halinde ortaklığı teşkil eden firmalardan herhangi birinin bu şartın tamamını karşılaması halinde ise diğer ortaklarda bu şart aranmaz.
İsteklilerin, banka referans mektupları ile birlikte bu banka referans mektubunu veren Bankanın Genel Müdürlüğünden alınmış teyit yazısının aslını ve banka referans mektubu ile teyit yazısını imzalayan Banka yetkililerinin, yetkili olduklarını gösteren belgeleri vermeleri zorunludur.
5.14- İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri.
a) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olan isteklilerin, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterleri sağlandığını gösteren bölümlerini,
b) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olmayan isteklilerin, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterleri sağladığını gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin sağlandığını göstermek üzere yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından standart forma uygun olarak düzenlenen belgeyi sunmaları gerekmektedir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak! Yatırımcılar dikkat!

Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;
a) Belli sürelerde nakit akışını sağlayabilmesi için gerekli likiditeye ve kısa dönem (bir yıl) içinde borç ödeme gücüne sahip olup olmadığını gösteren cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,50 olması, (hesaplama yapılırken; yıllara yaygın inşaat maliyetleri dönen varlıklardan, yıllara yaygın inşaat hakediş gelirleri ise kısa vadeli borçlardan düşülecektir),
b) Aktif varlıkların ne kadarının öz kaynaklardan oluştuğunu gösteren öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,10 olması, (hesaplama yapılırken, yıllara yaygın inşaat maliyetleri toplam aktiflerden düşülecektir),
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,75'den küçük olması, ve belirtilen üç kriterin birlikte sağlanması zorunludur. Sunulan bilançolarda varsa yıllara yaygın inşaat maliyetleri ile hakediş gelirlerinin gösterilmesi gerekir.
Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son üç yıla kadar olan yılların belgelerini sunabilirler. Bu takdirde belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
İhale veya son başvuru tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait belgelerini sunmayanlar, iki önceki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu belgelerde, yeterlik kriterini sağlayamayanlar ise iki önceki yılın belgeleri ile üç önceki ve dört önceki yılın belgelerini sunabilirler. Bu durumda, belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Bilanço veya bilançonun yukarıda belirtilen kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerinin ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylanmış olması zorunludur. Yabancı ülkede düzenlenen bilanço veya bilançonun yukarıda belirtilen kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerinin ise o ülke mevzuatına göre düzenlenmesi ve bu belgeleri düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış olması gereklidir.
Yabancı ülkede düzenlenen yayımlanması zorunlu olmayan bilançoların veya bunların bölümlerinin ibraz edilmemesi durumunda, yukarıda belirtilen kriterlerin sağlandığı o ülke mevzuatına göre bu belgeleri düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış belge ile tevsik edilebilir.
İsteklinin ortak girişim olması halinde, ortakların her birinin istenen belgeleri ayrı ayrı sunması ve yukarıda belirtilen kriterleri sağlaması zorunludur.
5.15 - İş hacmini gösteren belgeler
İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait, aşağıda belirtilen belgelerden birini sunması yeterlidir;
a) Toplam cirosunu gösteren gelir tablosu,
b) Yapım işleri cirosunu gösteren belgeler,
İsteklinin toplam cirosunun teklif ettiği bedelin % 25'inden, yapım işleri cirosunun ise teklif ettiği bedelin % 15'inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.
Bu kriterleri ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıl için sağlayamayanlar, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıldan başlamak üzere birbirini takip eden son altı yıla kadarki belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
İhale veya son başvuru tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait gelir tablosunu sunmayanlar bakımından iki önceki yıl, ihalenin yapıldığı yıldan bir önceki yıl olarak kabul edilir. Bu gelir tablosu itibariyle yeterlik şartının sağlanamaması halinde ise, iki önceki yıl, ihalenin yapıldığı yıldan bir önceki yıl olarak kabul edilmek üzere son altı yıla kadarki gelir tabloları sunulabilir ve bu durumda gelir tabloları sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Yapım işleri cirosunu tevsik etmek üzere; yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavirce standart forma uygun olarak düzenlenen belge sunulur. Toplam ciro; gelir tablosundaki brüt satışlar tutarından, satıştan iadeler, satış iskontoları ve diğer indirimlerin tutarları düşülmek suretiyle ulaşılan net satışlar tutarıdır.
Yapım işleri ciro tutarının hesabında, yurt içinde ve yurt dışında, taahhüt altında devam eden yapım işlerinin gerçekleştirilen kısmından veya bitirilen yapım işlerinden elde edilen gelirlerin toplamı dikkate alınır.
213 sayılı Vergi Usul Kanununun 174 üncü maddesine göre takvim yılından farklı hesap dönemi belirlenen isteklinin gelir tablosu için bu hesap dönemi esas alınır. Gelir tablosunun, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı olması zorunludur. Yabancı ülkede düzenlenen gelir tablosunun o ülke mevzuatına göre düzenlenmesi ve bu belgeyi düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış olması gereklidir.
İş ortaklığı olarak ihaleye katılan isteklilerde; iş hacmine ilişkin kriterlerin, her bir ortak tarafından iş ortaklığındaki hissesi oranında sağlanması zorunludur.
İsteklinin, ortak girişimin ortağı olarak taahhüdü altında devam eden yapım işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirdiği yapım işlerinin parasal tutarı, iş ortaklığındaki hissesi oranında hesaplanır.
İsteklinin iş hacmi tutarının değerlendirilmesinde, kendi iş hacmi tutarı ile birlikte ortak olduğu ortak girişime/girişimlere ait iş hacmi tutarı da hissesi oranında dikkate alınarak toplanmak suretiyle toplam iş hacmi tutarı belirlenir. Bu durumda aday veya isteklinin iş hacmi tutarı kullanılan ortak girişimdeki/girişimlerdeki hisse oranını gösteren belgelerin de teklif kapsamında sunulması gerekmektedir.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan, Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması Ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik kapsamında; Kamu kurum ve kuruluşu niteliğinde tüzel kişi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ortaklık sermayesine en az %20 oranında iştirak ettiği Belediye Şirketlerine yaptırdıkları yapım işleri ile 6306 sayılı Kanun veya 5393 sayılı Belediye Kanununun 73 üncü maddesi kapsamında kentsel dönüşüm alanlarındaki yapıları veyahut kendilerine ait yapıları inşa etmek üzere, kendi kuruluş kanunları gereğince özel hukuk hükümlerine göre yönetilmek veya ticari şekilde işletilmek üzere
Belediye tarafından kurulan Belediye Şirketleri, mesleki ve teknik yeterlik ile ekonomik ve mali yeterlik şartlarından muaf olduklarından, ihaleye katılabilmek için gerekli şartlardan da muaf tutulacaktır.
5.16- İş ortaklığı olarak ihaleye katılan isteklilerde; iş hacmine ilişkin kriterlerin, her bir ortak tarafından iş ortaklığındaki hissesi oranında sağlanması zorunludur. İsteklinin iş hacmi tutarının değerlendirilmesinde, kendi iş hacmi tutarı ile birlikte ortak olduğu ortak girişime/girişimlere ait iş hacmi tutarı da hissesi oranında dikkate alınarak toplanmak suretiyle toplam iş hacmi tutarı belirlenir. Bu durumda aday veya isteklinin iş hacmi
tutarı kullanılan ortak girişimdeki/girişimlerdeki hisse oranını gösteren belgelerin de teklif kapsamında sunulması gerekmektedir.
5.17- Teklif Mektubu(Teklif Mektubu örneğine uygun)
5.18- Geçici Teminat
İşin keşif bedelinin %3’ü (Yüzde Üç) oranında 47.761.000,00-TL X %3 = 1.432.830,00-
TL (BirmilyondörtyüzotuzikibinsekizyüzotuzTürkLirası) İsteklilerin, geçici teminat mektubu sunması halinde, geçici teminat mektubu ile birlikte bu geçici teminat mektubunu veren Bankanın Genel Müdürlüğünden alınmış teyit yazısının aslını ve geçici teminat mektubu ile teyit yazısını imzalayan Banka yetkililerinin, yetkili olduklarını
gösteren belgeleri vermeleri zorunludur.
5.19- İhale şartnamesinin İdareden satın alındığına ilişkin ödeme belgesi.
Ortak Girişimler İçin:
Ortak Girişim olarak ihaleye iştirak edilmesi halinde, ihaleye katılabilme şartlarında istenilen belgelerin iş deneyim belgeleri ile ilgili madde hariç) tamamı Ortak Girişimin ortakları tarafından ayrı ayrı sunulması zorunludur. Ancak, Geçici Teminat Mektubu Ortak Girişim ortakları tarafından müştereken sunulabilir. İş deneyim belgeleri ile ilgili hususlar ve niteliklerin tamamını, Pilot Ortağın karşılaması yeterlidir.
Yukarıda belirtilen ihaleye katılabilme şartlarına uygun olmayan belgeleri sunan İstekliler, ihalenin Kapalı Zarf Teklif Alma ve Pazarlık / Artırma bölümünü içeren 2.oturumuna katılmaya yeterlik alamazlar.
6-İdare İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
7- Dış zarf aşağıdaki belgelerden oluşacaktır.
- Teklif Mektubu
İdari şartnamenin 10.maddesinde, A ve B fıkralarında belirtilen belgeler Dış Zarfa konularak kapatılacaktır. Kapatılan Dış Zarfın üzerine isteklinin (Özel veya Tüzel Kişinin adı, ortakları ) adı veya Ticari unvanı, açık adresi ve teklifin hangi ihale için verildiği yazılacaktır. 8- Teklifler, 27/04/2022 saat 10:00’a kadar sıra numaralı makbuz alındı karşılığında Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı İhale Şube Müdürlüğü’ne Yeni Hizmet Binası Zafer Mah.
Ankara Yolu Cad. A Blok 1.Bodrum Kat No: 1/1 Osmangazi/BURSA adresine teslim edilecektir.
9- Telgrafla ve faksla yapılacak müraacatlar ve postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.
www.bursa.bel.tr
İlan olunur. 4097/1-1


Geri Dön