25 / 04 / 2024

Bursa Büyükşehir'den yeni gençlik merkezi müjdesi!

Bursa Büyükşehir'den yeni gençlik merkezi müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Görükle Gençlik Merkezi, törenle hizmete açıldı. 



Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ikinci gençlik merkezi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, ancak Bursa gençliği için bunların yeterli olmadığını dile getirerek, üçüncü ve dördüncü merkezle ilgili çalışmaları da hemen başlatacaklarının müjdesini verdi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, üniversitelilerin yoğun olarak yaşadığı Görükle’ye devasa bir gençlik merkezi kazandırıldı. Gençlik Merkezi ve yurt bölümünden oluşan dev kompleks, 7 bin 450 metrekarelik alan üzerinde inaş edildi. 

96 yatak kapasiteli yurt bölümünde etüt odaları, internet odaları ve kütüphane yer alıyor. Her türlü eğitim atölyesine sahip gençlik merkezi bölümünün ise 45 araçlık kapalı otoparkı, 270 kişilik konferans salonu ve fuaye alanı da mevcut. Gerek mimarisi, gerekse donanımıyla bölge gençliğine değer katacak olan Görükle Gençlik Merkezi, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Milletvekilleri, Uludağ ve Karabük Üniversitesi Rektörleri, öğretimin üyeleri ve üniversiteli gençlerin katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kendisinin de Uludağ Üniversitesi mezunu olduğunu ifaden eden Başkan Aktaş, Görükle gibi gençliğin kalbinin attığı bir bölgeye sadece bir gençlik merkezinin yeterli olmadığını, çok yakında ikinci gençlik merkezini hizmete açacaklarını dile getirdi. 

Konuşmasında yeni gençlik merkezlerinin müjdesini veren Başkan Aktaş, “Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirmiş bir ağabeyimiz olarak ifade etmek istiyorum. Burada 2 tane merkez yeterli mi? Asla değil. Kesinlikle üçüncü ve dördüncü ile alakalı da bir çalışma içerisinde olacağımızı, hemen bu konuyla alakalı çalışma başlatacağımızı da burada ifade etmek istiyorum. Ben üniversiteyi bitireli tam 25 yıl olmuş. Bu üniversite biter mi diyordum, baktım ki aradan 25 sene geçmiş. Benim oğlum da geçen sene üniversiteyi bitirdi. Üniversite de bitiyor, iş hayatı da bitiyor, bir gün hayat da bitiyor. Önemli olan güzel yaşayabilmek, güzel işler yapmak ve bu güzel ülkenin geleceği için gerçekten bir umut olabilmek. Unutmayın siz varsınız bu mekanlar değerli ve kıymetli. Siz projenizi, faaliyetinizi ortaya koyun, biz gece gündüz demeden bunlara destek vermenin gayreti ve heyecan içerisinde olalım” dedi.
 


Geri Dön