28 / 03 / 2024

Bursa Demirtaş'ta imar yolları açılıyor!

Bursa Demirtaş'ta imar yolları açılıyor!

Bursa Osmangazi'de imar planları onaylanan Sakarya Mahallesi Ayazma mevkiindeki bölgede gerçekleştirilen imar yolu uygulama çalışmaları ile yapılaşmadan önce bölgenin yolları açılıyor.



Bursa Osmangazi'de imar planları onaylanan Sakarya Mahallesi Ayazma mevkiindeki bölgede gerçekleştirilen imar yolu uygulama çalışmaları ile yapılaşmadan önce bölgenin yolları açılıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak, imar palanları çıkmış olan bölgelere altyapı hizmetini önceden götürerek, vatandaşın bir adım önüne geçmiş oluyoruz" dedi.


Türkiye'nin en büyük 4'üncü ilçesi olan ve yıllarca plansız ve çarpık yapılaşmanın getirdiği soranlarla boğuşan Osmangazi Belediyesi, son yıllarda büyük bir değişim ve gelişime imza atıyor. Kentin yeni gelişim merkezlerinden biri olan Demirtaş bölgesi, imar uygulamalarında yapılan revizyon ve belediyenin bölgeye yaptığı yatırımlarla, kısa sürede çekim merkezine dönüştü. Bölgede yürütülen imar yolu çalışmalarını yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Ne yazık ki yıllarca vatandaş bulduğu boş alana evini yapmış. Ardından da belediyeler yol, su ve kanalizasyon gibi temel hizmetleri vatandaşa götürmüş. Artık bu uygulamaya bir son verdik. Osmangazi Belediyesi olarak, imar uygulama planları çıkmış bölgelere altyapı hizmetini, yapılaşma olmadan önce götürerek, vatandaşın bir adım önüne geçmiş oluyoruz" dedi.


DEMİRTAŞ'A 7 KİLOMETRELİK YOL


Planlı şehirleşmenin en güzel örneklerinden biri olan Demirtaş bölgesinde yepyeni bir şehir ortaya çıktığını, bu değişim ve gelişimle birlikte bölgenin nüfusunun son yıllarda çok ciddi artış gösterdiğini söyleyen Başkan Mustafa Dündar, "Demirtaş, Osmangazi'mizin hızlı ve bir o kadar da planlı gelişen bölgelerinden biri. Sakarya Mahallesi Ayazma mevkii de imarlı bölgelerimizden. Bizler Osmangazi Belediyesi olarak imarlı olan bu bölgedeki imar yollarını açıyoruz. Bağlantı yolları ile birlikte 7 kilometrelik bir yol yapım çalışması var. Böylece bölgenin imar yollarının, yapılaşma başlamadan önce açmış oluyoruz. Osmangazi'de hizmet, vatandaştan bir adım önde gidiyor" diye konuştu.


"YENİ BİR ŞEHİR ORTAYA ÇIKIYOR"


İmarlı ve planlı şehirleşmenin güzel bir örneği olan bu bölgede, yakında yeni bir şehrin ortaya çıkacağını söyleyen Başkan Mustafa Dündar, "Bizler de, bu planlı şehrin bunun altyapısını oluşturuyoruz. Yollarını açıyoruz. Ne yazık ki şehrimiz kısa süre öncesine kadar plansız gelişim gösteriyordu. Önce binalar yapılıp, ardından hizmet götürülmeye çalışılıyordu. Plan yapılmaya çalışılıyordu ancak bu da mümkün olmuyordu. Çok şükür biz Osmangazi'de bunun önüne geçtik. Baktığınız zaman hem Yunuseli-Hamitler-Güneştepe bölgesinde, hem de Demirtaş bölgemizde bu uygulamaları yaptık. Yani Osmangazi'mize sahip çıkarak imar uygulaması noktasında çok ciddi katkı sağladık. Böyle olunca da hem kamu kaynakları tasarruf edilmiş oluyor, hem de hizmet doğru şekilde ve zamanında vatandaşın ayağına gitmiş oluyor. Şu an Demirtaş'ta yaptığımız bu çalışmada böyle örnek bir çalışma. Osmangazi Belediyesi, altyapı ve diğer hizmetler konusunda vatandaşın önüne geçmiş durumda. Artık Osmangazi'de vatandaş önce konut yapıp sonra hizmet gelsin diye beklemiyor. Çok şükür planların uygulanması ile altyapı vatandaştan önce bölgeye gitmiş oluyor. Biz, Osmangazi'de bunu başardık. Söz verdiğimiz gibi, Osmangazi'yi modern ve planlı şehri hep birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu. 


Bursa'da Gündem 

Haber Bursa'da Meydan'da şu şekilde yer aldı

Osmangazi'de planlı şehirleşmenin en güzel örneklerinden Demirtaş bölgesinde yepyeni bir yaşam alanı ortaya çıkıyor. İmar planları onaylanan Sakarya Mahallesi Ayazma mevkiindeki bölgede gerçekleştirilen imar yolu uygulama çalışmaları ile yapılaşmadan önce bölgenin yolları açılıyor. 

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak, imar palanları çıkmış olan bölgelere altyapı hizmetini önceden götürerek, vatandaşın bir adım önüne geçmiş oluyoruz" dedi. 

7 KİLOMETRELİK YOL

Planlı şehirleşmenin en güzel örneklerinden biri olan Demirtaş bölgesinde yepyeni bir şehir ortaya çıktığını, bu değişim ve gelişimle birlikte bölgenin nüfusunun son yıllarda çok ciddi artış gösterdiğini söyleyen Başkan Mustafa Dündar, "Demirtaş, Osmangazi'mizin hızlı ve bir o kadar da planlı gelişen bölgelerinden biri. 

Sakarya Mahallesi Ayazma mevkii de imarlı bölgelerimizden. Bizler Osmangazi Belediyesi olarak imarlı olan bu bölgedeki imar yollarını açıyoruz. 

Bağlantı yolları ile birlikte 7 kilometrelik bir yol yapım çalışması var. Böylece bölgenin imar yollarının, yapılaşma başlamadan önce açmış oluyoruz. Osmangazi'de hizmet, vatandaştan bir adım önde gidiyor" diye konuştu. 


Bursa'da Meydan


Geri Dön