28 / 03 / 2024

Bursa Gölyazı’daki ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Bursa Gölyazı’daki ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Nilüfer Belediyesi 2 bin 700 yıllık tarihi geçmişe sahip Gölyazı’da ruhsatsız yapılarla ilgili mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bu çerçevede belirlenen izinsiz ve ruhsatsız yapılarda yıkımlar başladı.



Kaçak yapıyla mücadeleyi hız kesmeden sürdüren Nilüfer Belediyesi, ruhsatsız ve imara aykırı yapılara geçit vermiyor. Nilüfer Belediyesi'nde yer alan habere göre, Nilüfer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol ekipleri, sabah saatlerinde Jandarma Özel Harekat ile Nilüfer Belediyesi Zabıta Ekipleri eşliğinde Gölyazı Mahallesi’ne hareket etti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgedeki ruhsatsız ve izinsiz binalar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan yıkıldı. Ekipler, Gölyazı ve Nilüfer’de kaçak yapıyla mücadelenin devam edeceğini belirterek ruhsata aykırı hareket edilmemesi yönünde vatandaşları uyardı.

 

BOZBEY KARARLI

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Gölyazı’nın 2700 yıllık tarihiyle ilgili konuşarak bu tarihin katledilmesine izin de, geçit de, vermeyeceklerini söyledi. Başkan Bozbey, “Gölyazı’da anlayamadığım bir şey var: 2700 yıllık SİT bölgesinde ruhsatsız inşaat yapmanın bir gerekçesi olamaz! Böyle bir durumda ağır cezada yargılanmak gerekirken nasıl oluyor da ilgili mahkemeler yürütmeyi durdurma kararı alıyor ve bizim yıkımlarımız engelleniyor? Bütün yetkililere ve yöneticilerimize seslenmek istiyorum. Bize destek olsunlar. Bu konuda görevini yapmayanları, yasalara göre hareket etmeyenleri Cumhurbaşkanlığı makamına kadar şikayet etmeyi düşünüyorum” diye konuştu.


Geri Dön