25 / 04 / 2024

Bursa Kültürpark'ta açık hava tiyatrosu açıldı!

Bursa Kültürpark'ta açık hava tiyatrosu açıldı!

Yenilenen açık hava tiyatrosunun lansmanında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Yapılan tiyatromuz koza görünümünde ve yağmurlu havalarda da gösteriye imkan sağlayacak şekilde tasarlandı" dedi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV] organizasyonuyla gerçekleştirilen 'Yeni Açıkhava Tiyatrosu' lansman toplantısına katıldı. BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları, BKSTV yönetim kurulu üyeleri ve İki Design Group adına Mimar Murat Kader'in de hazır bulunduğu toplantıya basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. 



Başkan Altepe, konuşmasında, kentin köklü kültürel yaşamına değer katan adımlara da öncelik verdiklerini belirtti. Örnek çalışmalara imza atıldığını hatırlatan Başkan Altepe, "Kentimizin sosyal ve kültürel hayatına da aynı derecede önem veriyoruz. Bursa'da önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor, Türkiye'de bugüne kadar yapılamayanlar yapılıyor" dedi. 



'DAHA ÖZGÜN VE YENİLİKÇİ' 

Altepe, "Şu anki açıkhava tiyatromuz, Bursa Festivali başta olmak üzere Altın Karagöz Halk Dansları yarışmaları ve yıl boyunca düzenlenen özel organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Bursa'nın bu alandaki eksikliğini gideren açıkhava tiyatrosunu daha özgün ve yenilikçi bir bakış açısıyla yeniden ele alıyoruz. Amacımız, görkemli bir görsel şölen etkisi oluşturarak, yapıyı doğal ortamla bütünleştirmektir" diye konuştu. Altepe, konuşmasında, "Koza görünümlü yeni açıkhava tiyatrosu, şehrimizin gelişmesine ve prestijine de katkı sağlayacak. Kentimize bu tür güzel tesisleri daha da çok kazandırarak Bursa'ya da ilgiyi artırmayı hedefliyoruz. Bu konuda iddialıyız" dedi.



Bursa Haber


Geri Dön