04 / 05 / 2024

Bursa marka şehir olacak!

Bursa marka şehir olacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Fan Kulüp üyeleriyle Almira Otel'de gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.



Büyükşehir Belediyesi tarafından kente vizyon katan çalışmaları işadamlarına anlatan Başkan Altepe, Bursa'nın değerinin her geçen gün arttığına işaret etti. 



'Marka Şehir Bursa'hedefiyle, ulaşımdan spora kadar her alanda yapılan yatırımları örnekleyen Başkan Altepe, "Hepimiz şanslıyız, Bursa gibi güzel bir şehirde yaşıyoruz. Hangi şehre gidersek gidelim Bursa'yı arıyoruz, Bursa'nın güzellikleri başka yerde yok. Değerlerimizin kıymetini dışarıya gittikçe anlıyoruz. Şehrimize sahip çıkıyoruz. Bursa'nın gerçek anlamda bir Avrupa kenti olması hedefinde bizlere büyük iş düşüyor" dedi. 



ÇOK SEKTÖRLÜ KENT

Başkan Altepe, yerel yönetimlerin gücünün kentlere de güç kazandırdığını ifade ederek, ".Artık yerel yönetimler var. Büyükşehir Belediyesi artık Bursa'da 17 ilçede 1100 mahallede öncü hizmetleri gerçekleştiriyor. Yerel yönetimlerin vizyonu, kentlere de yansımış oluyor." şeklinde konuştu. Stadyumdan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine, İznik'teki bazilikadan turizme kadar tüm faaliyetlerini anlatan Başkan Altepe, "Bursa çok sektörlü bir şehir. Bu yüzden sadece sanayi şehri olmamalı. İstihdamın yoğun olduğu turizm sektörünün de Bursa'da güçlü olması gerekiyor. Bunun için yönlendiriyoruz. Bursa'da bugün 5 yıldızlı otellerin sayısı arttı, 45 tesis marka oldu. Bunlar belediyenin öncülüğüyle, yol göstermesiyle oldu" dedi. 



YERLİ ÜRETİM ÇAĞRISI 

Altepe, Bursa'nın artık teknolojiyi daha fazla kullanan bir kent olması gerektiğini ifade ederek, "Bursa yerli ürünleri daha çok üretmeli. Bu konuda Türkiye'nin de önünü açmalı. Raylı sistemi araçları zaten Türkiye'nüı önünü açtı. Türkiye'yi araç ihraç eder bir ülke haline getirdi. Şimdiye kadar bunu yapamadık. Türkiye'de 40 yıldır uçak fabrikası var ama uçak yapılmıyor. Uçağı da Bursa yapacak, onunla ilgili çalışmaları da başlattık. İnşallah hava taşıtlarım da biz yapacağız. Bu üretimler artık Bursa'ya kaymalı" ifadesini kullandı. 



Günboyu


Geri Dön