25 / 04 / 2024

Bursa Mudanya'da binalar analiz ediliyor!

Bursa Mudanya'da binalar analiz ediliyor!

Mudanya Belediyesi, ilçe genelindeki binaların yapı güvenliğinin tespiti için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kent genelindeki binaların dayanıklılığı test edilecek.



Mudanya Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kent genelinde yer alan binaları analiz ediyor. Mudanya Belediyesi'nde yer alan habere göre; çalışma kapsamında hızlı tarama testi PERA Yöntemi’ne uygun binaların deprem performansı ölçülecek ve yapıların güvenilir olup olmadığı test edilecek. İşbirliği dahilinde ilk olarak Güzelyalı Maden Kent Sitesi’ndeki 2 blokta analiz gerçekleştirildi.

Bursa Mudanya da binalar analiz ediliyor!

Çalışma, hızlı tarama testi ile 2000 senesi öncesinde inşa edilen yapıların deprem olması durumunda performansının ölçülmesini kapsıyor. Test sonrasında Mudanya’daki yapıların risk haritasının belli olması hedefleniyor. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, söz konusu çalışmada destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ederek, “Türkiye, bir deprem ülkesi ve uzmanlar tarafından büyük bir deprem beklendiği sürekli ifade ediliyor. Biz de bunun bilincindeyiz ve deprem risk haritası çıkarmak için çalışmalara başladık. PERA Yöntemi’ne uygun binalara yapılacak olan tespit çalışmaları için belirli bir takvim oluşturduk. Kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

Bursa Mudanya da binalar analiz ediliyor!

İlçe genelindeki yapıların envanterini çıkarmanın büyük önem taşıdığını söyleyen  Türkyılmaz, “Yapacağımız çalışma deprem konusunda ilçemizin aynası olacak. Geç olmadan tedbir alabilmek için imkan sağlayacak” şeklinde konuştu.

Bursa'da 2 katlı metruk bina yıkıldı!


Geri Dön