19 / 04 / 2024

Bursa Muradiye’de restorasyon çalışmaları yapıldı!

Bursa Muradiye’de restorasyon çalışmaları yapıldı!

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, özellikle Muradiye’de yapılan restorasyon nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´yi tebrik etti



Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin tarihi ve kültürel miras çalışmalarını yerinde inceleyen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, özellikle Muradiye’de yapılan restorasyon nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´yi tebrik etti. 


Prof. Dr. İsen, tarihi ve kültürel mirasa yönelik çalışmaların belediye eliyle yapılmasının gurur verici olduğunu söyledi.


Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyan çalışmalarının gurur verici olduğunu söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen ve Bursa Valisi Şahabettin Harput ile birlikte Muradiye Külliyesi başta olmak üzere tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyan çalışmaları yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Muradiye Külliyesi´nde yapılan restorasyon çalışmalarının kendisini derinden etkilediğini belirten Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, tarihi ve kültürel miras projelerinin önemine vurgu yaptı.


Bursa´nın sahip olduğu zenginlikleriyle Türk uygarlığının adeta bir özeti olduğunu vurgulayan İsen, “Bursa’da pek çok değeri bir arada görmek mümkün. Muradiye Külliyesi de bunlardan biri. Burası, dünyada eşi benzeri olmayan, çok önemli bir nekropol alanı. Aslına sadık biçimde yeniden düzenleniyor olmasından büyük mutluluk duydum” dedi.


Bursa´yı Bursa yapanın Muradiye Külliyesi gibi eserler olduğunu hatırlatan İsen, son yıllarda yapılan restorasyon çalışmaları nedeniyle toplumun tarihiyle adeta bütünleştiğini ifade etti. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gezi kapsamında Bursa´nın külliyelerini, türbelerini ve anıtsal yapılarını da gezdiklerini belirterek, “Prof. Dr. Mustafa İsen hocamızın nezdinde Cumhurbaşkanı’mıza, bizlere verdikleri desteklerden, katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah onlara layık olmaya çalışacak ve tarihi ve kültürel mirası en ince ayrıntısına kadar ayağa kaldırmak için çaba sarfedeceğiz” diye konuştu.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


Geri Dön