19 / 04 / 2024

Yeni Cami’de restorasyon çalışmalarının yüzde 50'si tamam!

Yeni Cami’de restorasyon çalışmalarının yüzde 50'si tamam!

Eminönü’ndeki Yeni Cami’de restorasyon çalışmalarının yarısı tamamlandı. Camideki çiniler ve ahşaplar tek tek elden geçirilip yerine takılıyor. 



Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul’un 355 yıldır siluetine ve görselliğine katkıda bulunan Eminönü Yeni Cami'de çalışmalar devam ediyor.

 

Restoresi İstanbul Vakıflar 1’inci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan camide çalışmaların yüzde 50'si tamamlandı.

 

Restorasyon çalışmaları sırasında cami ibadete açık tutulan Yeni Cami'nin özgün hali korunuyor. Çalışmada her yapılan işlem uzman bir ekip tarafından değerlendiriliyor.

 

Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen İstanbul Vakıflar 1’inci Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Yeni Cami’de restorasyonun yüzde 50’sinin tamamlandığını söyledi. Eminönü Yeni Cami’nin önemine dikkat çeken Mürsel Sarı, “Bir defa İstanbul’a siluet veren camilerden bir tanesidir. İstanbul’a gelen herkesin buraya uğramak istediği, kuşlara yem atmak istediği bir yer. Hayatında, hatıralarında önemli yer alan bir camimiz” dedi.


İBADETE KAPATILMADI

Caminin, denize yakın olduğu için nemden, egzoz gazlarından dış etkenlere daha çok maruz kaldığına dikkat çeken Sarı, “Dolayısıyla dış yüzeylerde kirlenmeler vardı. Bu geçmiş zamanın vermiş olduğu hasarları gidermek adına restorasyon çalışmalarına başlandı” dedi. 


Geri Dön