25 / 04 / 2024

Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi'nin eski binasına ne olacak?

Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi'nin eski binasına ne olacak?

Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi yeni binasına taşındı. Eski binaya ne olacağı merak konusu oldu. Binanın okula dönüşeceği iddialarına rağmen çalışmalara başlanmadı.



Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi,  TOKİ  bölgesinde ki yeni binasında faaliyete başladı. Boşaltılan eski bina ise atıl durumda bekliyor. Okul yapılacağı belirtilen, ancak henüz hiçbir çalışma gerçekleştirilmeyen eski hastane binası gün geçtikçe harabeye dönüyor. 


32 derslikli okul

Geçtiğimiz yıl tamamlanan yeni Orhangazi Devlet Hastanesi binasına taşınma işleminin ardından boşaltılan eski hastane binası, atıl durumda bekliyor. Bir dönem yıkılması ve yeşil alan olarak ilçeye kazandırılması dillendirilen eski bina için, daha sonra 32 derslikli bir okul binası olacağı söylenmişti. Ancak eski hastane binasında şu ana kadar hiçbir çalışma yok. İki bloktan oluşan binanın eski kısmının yıkılarak yerine yeni bir bina yapılması ve burada bir okulun faaliyete sokulması planlanıyordu. Bu konuda Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Kaya, binanın bulunduğu alanın Milli Eğitim Bakanlığı'na devredileceğini ve çalışmalara başladıklarını söylemişti. 


Salça kaynatılıp, tarhana kurutuluyor 

Geçtiğimiz yıl taşınmanın ardından, civarda ikamet eden kadınların yünlerini çırptığı, tarhanalarını kuruttuğu ve salça kaynattığı yer olan eski Devlet Hastanesi, Orhangazi'de 1992 yılında yapılmış ve ilçeye 24 yıl hizmet vermişti.



Yenigün


Geri Dön