26 / 04 / 2024

Bursa OSB'lerinde yatırım atağı başladı!

Bursa OSB'lerinde yatırım atağı başladı!

Bursa OSB’leri yeni girişimci çekebilmek, altyapı sorunlarını çözebilmek, istihdamı artırabilmek için yatırım atağında. OSB yönetimleri ağırlıklı olarak eğitim, Ar-Ge, alt ve üstyapı çalışmalarına odaklanmış durumda.



Bursa OSB’leri yeni girişimci çekebilmek, altyapı sorunlarını çözebilmek, istihdamı artırabilmek için yatırım atağında. OSB yönetimleri ağırlıklı olarak eğitim, Ar-Ge, alt ve üstyapı çalışmalarına odaklanmış durumda.


Bursa’nın bazıları ıslah statüsünde 16 OSB’sinde yatırım ve üretim projeleri hız kazandı. Bursa İhtisas Deri OSB’de fabrika ve ekipman inşaati için 300 milyon dolar yatırım yapıldı. Kayapa Islah OSB’de son bir yılda 25 yeni fabrika inşaatı başladı. Akçalar Sanayi Bölgesi ile birleşmeye çalışan Hasanağa OSB’de tüm alt ve üstyapı ile arıtma tesisi çalışmaları tamamlandı. Mermerciler İhtisas OSB de yeni yatırım alanını kamulaştırmalarla büyütüyor. Mustafakemalpaşa OSB ise boş parselleri doldurmaya odaklandı. Demirtaş OSB sağlık, Gürsu OSB Ar-Ge projelerine yoğunlaştı.


İhtisas Deri OSB ayakkabı konfeksiyoncularını çekecek


Bursa İhtisas Deri OSB (BİDOSB) Müteşebbis Heyet Başkanvekili Rıfat Aygüler, bünyelerine deri tabakhanelerinin yanı sıra ayakkabı konfeksiyonu, saraciye konfeksiyonu gibi alanlarda hizmet veren büyük firmaları da dahil etmek istediklerini belirterek, “Bölgeye fabrika inşaatı için 100 milyon dolar, makine ve ekipmanlar için ise 200 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Doluluk oranınımız yüzde 46 civarında. Bölgemizdeki arsa bedelleri ise metrekarede 200-250 TL aralığında” şeklinde konuştu.


Kayapa Islah OSB’de hedef çevreci sanayi


Kayapa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy, son bir yılda 25 yeni sanayi tesisi inşaatının yükselmeye başladığını ifade ederek, “Yeni yatırımların toplamı 100 bin metrekareye karşılık geliyor. Bölgede çevreyi kirletmeyen bir sanayi yaratma konusunda iddialıyız” dedi.


Hasanağa OSB’ye Alman ve Koreli yatırımcı ilgisi


Hasanağa OSB (HOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Korun, “Bölgede tüm alt ve üst yapı ile arıtma tesisi çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, “Bölgemiz, başta Alman ve Güney Koreli olmak üzere yabancı yatırımcıların da tercihleri arasında. Yılda 600 milyon dolara yaklaşan bir ihracat gelirimiz bulunuyor”açıklamasını yaptı.


Birleşme Akçalar’ın cazibesini artıracak


Akçalar Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Cevdet Yüce de bölgenin OSB statüsüne kavuşmasının ardından Hasanağa OSB ile birleşmeyi planladıklarını belirterek, "Bu konudaki ilk adımı bölgenin atık suyunun Hasanağa OSB arıtma tesisine deşarjına başlayarak attık. OSB ile yapılacak birleşme yatırımcılar açısından bölgenin de cazibesini artıracak” şeklinde konuştu.


Mermerciler İhtisas OSB’de 32 yatırımcıya yer verilecek


Mustafakemalpaşa Mermerciler İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Yıldız ise, bölgelerinde 8 mermer işletmesinin faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, “Bölge büyüklüğü 80 hektar. Kamulaştırılan alan 166 bin 451 metrekare, yatırımcı arazileri 101 bin 4 metrekare, kamulaştırılacak toplam alan ise 532 bin 545 metrekare. Bölge 32 yatırımcıya yer verilebilecek şekilde hazırlandı” bilgisini verdi.


Mustafakemalpaşa OSB’de faal firma sayısı 28’e yükseldi


Mustafakemalpaşa OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akdemir, son 5 yılda bölge genelinde faal firma sayısının 28’e yükseldiğini belirterek, “İstanbul ve Bursa’daki sanayi alanlarının daralması nedeniyle bölgemize talep artıyor. Parsellerimizin en yüksek teknolojiyle donatılmış işletmeler tarafından yatırıma dönüştürülmesini hedefliyoruz. Yeni yatırımcılar bekliyoruz. OSB’de firmaların 28’i faal ve faaliyete geçme aşamasında. 10 parselde ise inşaat çalışmaları başladı. 2016 yılı itibariyle yatırıma başlanmayan parsel sayısı ise 25” dedi.


Demirtaş OSB’den çalışanları için yeni yatırımlar


Demirtaş OSB (DOSAB), bölge çalışanlarının yaşamlarını kolaylaştırmak için yeni projelere odaklandı. DOSAB Kreş ve Gündüz Bakımevi geçen yıl eğitim ve öğretime başladı. DOSAB ayrıca 18 branşta hizmet veren semt polikliniğini de tamamlayarak Kamu Hastaneler Birliği’ne devretti. Poliklinik OSB çevresindeki 150 bine yakın kişiye kaliteli sağlık hizmeti sağlamayı hedefliyor. Bölgede halen 428 firmada 42 bin kişi istihdam ediliyor.


Gürsu OSB sanayicilere ortak Ar-Ge merkezi kuracak


Gürsu OSB (GÜSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, inşa edilecek teknik lisede bölge sanayicisinin ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitim verilmesinin planlandığını ifade ederek, “Sanayicilerin hizmet alabileceği ortak Ar-Ge merkezi kurulmasını da hedefliyoruz. Arıtma tesisi için de planlamalar yapılırken, sanayicinin enerji, buhar ve sıcak su ihtiyacını karşılayabilmesi için doğalgaz dönüşüm santralinin kapasitesini de artıracağız” diye konuştu.


Çalı Sanayi Bölgesi yatırımcıların radarına girdi


Çalı Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Kuzucu, kent merkezine ve bağlantı yollarına yakınlığı sayesinde Çalı’nın yatırımcıların radarına girdiğini belirterek, “Düz bir alanda bulunması da inşaat maliyetlerinde avantaj yaratıyor. Bölgemizde yer kalmadı.. Birkaç tesisin inşaat çalışmaları ise devam ediyor” dedi.


İnegöl OSB ulaşım imkanlarıyla öne çıkıyor…


İnegöl OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin, Türk sanayiinin devlerini barındıran bölgenin Bursa-Eskişehir karayolu üzerinde yer alması ve kolay ulaşımı ile öne çıktığını belirtti.


Kestel OSB’de doluluk yüzde 98’e ulaştı


Kestel OSB (KOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hısımcıl da, bölgenin yüzde 98 doluluk oranıyla ilin doluluk oranı en yüksek organize sanayi bölgelerinden olduğunu ifade etti.


TEKNOSAB'da açılış tarihi öne alınacak


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, "Yatırımcı ve işadamlarını Bursa’da daha fazla yatırım ve daha fazla üretime davet ediyoruz. İş dünyası temsilcileri olarak taşıdığımız ortak inançla tüm hedeflerimize dünden daha emin adımlarla yürüyeceğiz. ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ inancıyla daha fazla çalışacağız, daha fazla yatırım yapacağız, daha fazla üreteceğiz ve ulusal kalkınma hedeflerine liderlik etmeyi sürdüreceğiz. Çalışmaların hızlandığı ileri teknoloji bölgesi TEKNOSAB’da kamulaştırması tamamlanan alanlarda yatırıma başlanacak. 2017’nin sonunda açılması planlanan bölgenin yüzde 65’inde kamulaştırma tamamlandı. Gelen talepler nedeniyle açılış tarihi öne alınacak. Altyapı yatırımlarına da kısa sürede başlanacak." dedi.


Dünya


Geri Dön