26 / 04 / 2024

Bursa Şehir Hastanesi 16 Temmuz'da hizmete açılıyor!

Bursa Şehir Hastanesi 16 Temmuz'da hizmete açılıyor!

Türkiye'nin 10. şehir hastanesi olan ve yapımı tamamlanan Bursa Şehir Hastanesi 16 Temmuz'da vatandaşların hizmetine açılıyor. 



Türkiye'nin 10. şehir hastanesi olan ve yapım süreci tamamlanan bin 355 yatak kapasiteli Bursa Şehir Hastanesi 16 Temmuz'da hasta kabülüne başlıyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile diğer yetkililer, Bursa Şehir Hastanesinde devam eden çalışmaları inceledi.

Vali Canbolat, merkez Nilüfer ilçesi Doğanköy mevkisindeki hastanenin konferans salonunda gerçekleşen değerlendirme toplantısında, Bursa'da 5 yıldızlı otel konforunda bir hastane açılacağını söyledi.

Şehir Hastanesinin ülkeye ve Bursa'ya hayırlı olması için iyi dileklerde bulunan Canbolat, "Devletimiz, hükümetimiz gerçekten 5 yıldızlı otel konforunda bir hastaneyi vatandaşımızın hizmetine sunuyor. Ben de Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bu hastanenin kentimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş da bu sağlık kompleksinde bütün detayların düşünüldüğünü kaydetti.

En fazla merak edilen konulardan başında hastaneye ulaşım olduğunu belirten Aktaş, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle otobüs seferleriyle ilgili çalışmamızı yaptık. Demirtaş, BursaRay Küçük Sanayi İstasyonu ve Organize Sanayi Bölgesi İstasyonu merkezli otobüs seferlerimizi cuma günü başlatıyoruz. Metro seferleriyle eş güdümlü olacağı için 7-7,5 dakikada bir sefer yapılmış olacak. Bu ulaşımın ilk etabı. İkinci etapta da Bülent Ecevit Bulvarı'nın hastaneye kadar ulaşması var. Burada yaklaşık 20-25 milyon liralık bir kamulaştırma yapılması gerekli. Üçüncü aşama ise raylı sistemin hastaneye kadar uzatılması. Emek hattının yaklaşık 5,5 kilometre kadar uzatılması. Bu da 1,5-2 yıllık bir süreç alacak. Halkımızın, şehir hastanesine ulaşımının sorunsuz sağlanması için elimizden gelen tüm çalışmayı yapıyoruz."

"ŞEHİR İÇİNDEKİ HASTANELERİN KAPATILACAĞI" İDDİASI

İl Sağlık Müdürü Akan tarafından yapılan sunumda Bursa Şehir Hastanesinin donanım ve kapasitesi hakkında konuşuldu.

Şehir içindeki hastanelerin kapatılacağı iddialarına yanıt veren Akan, deprem yönetmeliğine uygun olmadığı için haklarında riskli yapı raporu taşıyanTürkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ile Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesinin taşınacağını belirtti.

Akan, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi ile Muradiye Devlet Hastanesi'nin yapılacak modernizasyon çalışmalarıyla 250 yataklı butik bir hastane şeklinde hizmete açılacağını söyledi.

Kapatılması planlanan hastanelerdeki yatak sayısının 773 olduğunu, buna rağmen Şehir Hastanesi ile toplam 365 yatak sayısı ve 109 yoğun bakım yatak sayısı artışı olacağını kaydeden Akan, Bursa'daki devlet hastanelerinde yatak sayısının 5 bin 797'ye, özel hastanelerle de bu sayının 7 binin üzerine ulaştığını ifade etti.
 


Geri Dön