25 / 04 / 2024

Bursa Selçukbey yeni mahalle konağına kavuştu!

Bursa Selçukbey yeni mahalle konağına kavuştu!

İlçeye yeni mahalle konakları kazandırmaya devam eden Bursa Yıldırım Belediyesi, Selçukbey Mahallesi Mahalle Konağı'nın inşaatını tamamladı.



 

İlçedeki her mahalleye modern ve fonksiyonel merkezleri kazandırmayı sürdüren Yıldırım Belediyesi’nin, Selçukbey Mahallesi’nde hayata geçirdiği hizmet binasının yapımı tamamlanarak hizmet vermeye hazır hale getirildi. 

Yıldırım Belediyesi'nde yer alan habere göre, bölgedeki vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak olan ve Selçukbey Mahallesi’ne artı değer katarak günlük hayatlarını kolaylaştıracak modern hizmet binasında, 375’i kapalı 75’i açık olmak üzere toplamda 450 metrekarelik alanda yer alacak ve içerisinde muhtarlık odası ile 4 adet muayene odası ve 1 adet laboratuvar bulunan aile sağlığı merkezi bulunacak.

‘YÜRÜME MESAFESİNDE SAĞLIK HİZMETİ’

Mahalle konaklarının ilçe halkının sosyalleşmesine önemli katkılarda bulunduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mahalle konaklarında vatandaşlarımıza sunduğumuz eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetlerimizle hemşehrilerimizin yaşamlarına katkı sağlıyoruz. Mahalle konaklarımızın içinde muhtarlığın yanı sıra önemli hizmetler de veriyoruz. Aile sağlık merkezi, okul öncesi eğitim sınıfları, deprem odası gibi oluşumların yanında eğitim salonlarını da bünyesinde barındıran konaklarımız bulunduğu bölgeye artı değer katıyor. Özellikle hizmette öncelik tanıdığımız kadınlarımız meslek edindirme kurslarımızda hobi edinirken aynı zamanda meslek sahibi de oluyorlar. Altın bilezik elde eden kadınlarımız hobilerini kazanca dönüştürerek aile ekonomilerine de katkıda bulunuyor. En temel ihtiyaçların başında gelen sağlık konusunda da, mahalle sakinlerimizin yürüme mesafesinde sağlık hizmetine ulaşması adına konaklarımıza aile sağlığı merkezleri oluşturuyoruz” dedi.

‘MAHALLE KÜLTÜRÜNE DOĞRUDAN KATKI’

Mahalle konağının temel hizmetlerden biri olan sağlık alanında mahalle sakinlerinin günlük hayatlarına büyük katkı sağlayacağını da sözlerine ekleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bu merkezimiz yakın çevredeki mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da sağlık hizmetlerine en kısa yoldan yararlanabilecekleri bir birim olacak. İçerisinde muayene odaları ve laboratuvarı ile vatandaşlarımıza kesintisiz sağlık hizmeti verilecek” dedi. Hayat geçirilen bu hizmet binalarının mahalle kültürüne doğrudan katkı yaptığını da sözlerine ekleyen Başkan Edebali, “Mahallelerimiz aynı zamanda birlik, beraberliğin ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı yerlerdir. Kentsel dönüşüm çalışmalarında da mahalle kültürünün yaşatılması öncelikli hedefimiz. Hemşehrilerimiz arasında pekiştireceğimiz bu kültür sayesinde Yıldırım’ı ideal şehir konumuna getireceğiz” diye konuştu.


Geri Dön