29 / 03 / 2024

Bursa Tahtakale Çarşısı ayağa kalkıyor!

Bursa Tahtakale Çarşısı ayağa kalkıyor!

Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.



Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, geçmişi Çelebi Mehmet dönemine kadar dayanan ve asırlardır farklı meslek kollarını kucaklayan Tahtakale Çarşısı, Osmangazi Belediyesi tarafından baştan aşağı yenileniyor. ‘Tahtakale Çarşısı İç Avlu Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Kaplaması’ projesi kapsamında şu ana kadar bölgedeki 54 dükkan cepheleri yenilenerek estetik bir görünüme kavuşturuldu. Ayrıca dükkanların yağmur iniş boruları ve olukları, pencere ve kapı doğramaları ile cephe boyaları yenilenirken, 24 pazar tezgahı için de açılır kapanır tenteler yapıldı. Tarihi çarşının avlusundaki bin 500 metrekarelik alanda zemin kaplama çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

Tahtakale Çarşısı’nın Bursa için büyük önem taşıdığını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmanlı’dan beri ticaretin merkezi durumda olan Tahtakale Çarşısı, zamanın etkisiyle eskimiş ve çöküntü halini almaya başlamıştı. Şehrimizin tarihi değerlerinden olan bu bölgeyi yeniden ayağa kaldırıyoruz. Tahtakale Çarşısı’nda yürüttüğümüz restorasyon çalışmalarında son aşamaya geldik. Çalışmalarımızdaki asıl amacımız yenilemeyle birlikte bölge esnafının ticari aktivitesini de korumak. Tahtakale Çarşısı, yenilenen yüzüyle ticari hareketliliğin yaşandığı en önemli noktalardan biri olacak. Uludağ köylerinde yetişen taze sebze meyveler burada doğrudan üreticiden tüketiciye ulaşacak” diye konuştu.

  


Geri Dön