27 / 04 / 2024

Bursa Uluabat Gölü'ndeki ada 17 milyon TL'ye satılıyor! 

Bursa Uluabat Gölü'ndeki ada 17 milyon TL'ye satılıyor! 

Bursa Uluabat Gölü'ndeki 45 dönümlük ada 17 milyon liraya satılıyor. Adanın sahibi Nedim Bulut 13 milyon liralık teklifi kabul etmediğini söyledi. 



Bursa Karacabey ilçesi Uluabat Gölü'nde bulunan 45 dönümlük ada satışa çıkarıldı. Adanın sahibi Nedim Bulut tarafından 17 milyon lira değer biçti. Adada 500 zeytin ağacı bulunuyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 81 yıldır Bulut ailesine ait adaya çok sayıda talipli çıktığını söyleyen Nedim Bulut, "Adayla ilgilenemediğimiz için satmak istiyoruz. Aslında çok güzel ancak bakamıyoruz, o yüzden satıyoruz. Fiyatını 17 milyon lira olarak belirledik, bunda pazarlık payı da var tabii. Çok isteyen, çok soran oluyor, en son 13 milyon liralık bir teklifi reddettik. Biz burayı hep zeytinlik olarak kullandık. Hayatımda yediğim en güzel zeytinler orda yetişir, toprağı verimlidir. Adaya zamanında küçük bir bağ evi de yapmıştım. İzin almamıştım. Bungolov tarzı ahşap yapılardan buraya yapabiliyormuş. O tarz evler yapıldıktan sonra çay bahçesi gibi turizm amaçlı kullanılabilir" dedi.

Bursa Uluabat Gölü ndeki ada 17 milyon TL ye satılıyor!  

Bina yapımına izin yok

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan söz konusu ada ile ilgili, "Burası Ramsar Sözleşmesi kapsamında olan bir yer. Aile tarafından satılığa çıkarıldı. Şu ana kadar alan olmadı. Burası, ekolojik ürün yetiştirilmesi, büyük ve küçükbaş hayvan bakılması için uygun bir yer. Bina yapılmasına ise izin yok. Bungalov tarzı yapı yapılmasına izin verilebilir. Güzel bir ada, toprağa verimli bir ada" dedi. 

Ramsar sözleşmesi nedir?

Uluslararası öneme sahip olan sulak alanlar olup, yeryüzünün en zengin ve üretken ekosistemlerini içinde barındıran, bulunduğu bölgenin insanlarına ve ülke geneline hizmet edebilen karmaşık doğal sistemlere, ’Ramsar Alanı’ deniliyor. Uluslararası öneme haiz olan bu sözleşme, 1971 yılında İran’ın Ramsar şehrinde imzalanmış olup, adını buradan aldı. 1975 yılında yürürlüğe girdi. Sözleşmenin amacı, dünya üzerinde var olan doğal ekosistemlerin korunması, sınırlı olan kaynakların akıllıca ve verimli bir şekilde kullanılmasını hedef almakta. Türkiye ise 1994 yılında anlaşmayı kabul etmiştir. Sözleşme 94/5434 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile 17 Mayıs 1994 tarihli ve 21937 sayılı Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.


 


Geri Dön