25 / 04 / 2024

Bursa-Uludağ teleferiği tamamlanıyor!

Bursa-Uludağ teleferiği tamamlanıyor!

Bursa’ da Büyükşehir Belediyesi’ nin Uludağ’ a ulaşımı daha çağdaş bir hale getirmek amacıyla eski teleferiği modernize ederek kente kazandırdığı teleferikte yolculu seferler mayıs ayında başlayacak...




Türkiye’nin en uzun hatlı teleferiği Bursa’da yapılıyor. Uludağ’a uzanacak yaklaşık 9 kilometrelik teleferik hattı mayıs ayında hizmete açılacak.

 

Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin Uludağ’a ulaşımı daha çağdaş bir hale getirmek amacıyla eski teleferiği modernize ederek kente kazandırdığı teleferikte yolculu seferler mayıs ayında başlayacak.

 

Test çalışmalarının ve inşaattaki eksiklerinin hızla devam ettiği teleferik, mayıs ayından itibaren Kadıyayla ve Sarıalan’a eskiye göre daha kısa sürede daha fazla yolcu taşıyacak. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Büyükşehir Belediyesi’nin Uludağ’ın 12 ay boyunca değerlendirilmesini hedeflediğini anlatarak, “Teleferik çalışmalarımız hızla sürüyor, yaklaşık 9 km’lik hat bittiğinde Uludağ’a ulaşım daha kolay ve modern bir hale kavuşmuş olacak” dedi.

 

En uzun hatlı teleferik

 

Teleferiğin çalışmaları devam ederken, tüm kontrollerinin de yapıldığını anlatan Avşar, “Şu anda teleferiğin kontrollerine devam ediliyor. Ağırlık, fren, istasyona giriş ve çıkış testleri yapılıyor. Teleferikle konforlu yolculuk kısa zamanda başlayacak. 5 km’lik Kadıyayla hattı, Mayıs ayına kadar hizmet vermeye başlayacak. Bursalılar Mayıs ayı sonundan itibaren teleferiği kullanabilecekler. Bursa, Türkiye’nin ve dünyanın en uzun hatlı teleferiğine kavuşuyor” diye konuştu.

 

Bursa Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Okan Kaylan da çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, tüm istasyonların yıkıldığını ve direkleriyle birlikte sıfırdan yenilendiğini hatırlattı. Mevcut durumda bir hatta 82 gondolun çalıştığını söyleyen Kaylan, toplamda 8,84 kilometre ile dünyanın en uzun hatlı teleferiklerinden birini Bursa’ya kazandıran sistemle, Teferrüç ile Oteller Bölgesi arasının 22 dakikaya indirildiğini belirtti. Kaylan, yeni teleferiğin 8’er kişilik gondol tipi kabinlerle hızı saatte 70 kilometreye oluşan lodoslu havalarda bile çalışacağını kaydetti.



Toki Haber


Geri Dön