18 / 04 / 2024

Bursa'da 20 bin konut yenileniyor!

Bursa'da 20 bin konut yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde kent genelinde 20 bin bağımsız birimin yenilendiğini açıkladı.



Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un "Bursa'nın gelecek 100 yılına damga vuracak" proje olarak nitelendirdiği, Bursa'nın tarihi ve yeşil değerlerini açığa çıkaracak büyük dönüşüm başladı. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; dev projede Bursa'nın simge alanları etrafında ve çeşitli merkezlerde dönüşüm çalışmaları yapılıyor.

Çalışmalar dahilinde ana hedeflerinin Bursa'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin yeniden açığa çıkarmak olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Özellikle 1980'lerden sonra oluşan hormonlu büyümeyi yıkarak güzelleştireceğiz" dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları için Bursa halkından sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok kişiyle fikir alışverişinde olduklarını söyleyen Aktaş, "Bursa, çok yeşil bir şehir olmasına rağmen, hızlı büyüme karşısında gri bir şehir gibi algılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'şehirlerin strateji belgeleri hazırlanması' konusundaki çağrısı kapsamında yol haritamızı hazırladık"  şeklinde konuştu.

2024'DE TAMAMLANACAK 

Bu çalışmalar dahilinde 5 bin 200 yapı stokunda 20 bin konutun da dönüştürüleceğini anlatan Başkan Aktaş, toplam riskli konut stokunun yüzde 30'unun yenilenmiş olacağını belirtti.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının 2024'e kadar tamamlanması hedefleniyor. Alinur Aktaş, kentte Hanlar Bölgesi ile birlikte devam eden kentsel dönüşüm projesi sayısının 8 olduğunu söylerken, "Kentte toplam 70 bin riskli bağımsız birim var. Şu anda dönüşümü devam eden projelerimizde 20 bin bağımsız birimin dönüşümü sürüyor" dedi.

'HANLAR' HAYALİMİZDE 

Bursa'da önemli bir simge olan Hanlar Bölgesi etrafının tarihi kimliğine yeniden kazandırılması ve turizmle daha sağlıklı buluşması çalışmalarının Bursa'nın uzun yıllardır hayali olduğunu n altını çizen  Başkan Aktaş, silüetin tamamen temizleneceğini ifade etti. BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Listesi'nde yer alan Hanlar Bölgesi, 700 yıldır "ticaretin kalbi" olarak nitelendirilen 480 dönümlük alanda yer alıyor. Aktaş, Hanlar Bölgesi'nin dönüşümü için 200 milyon liralık kaynak ayırdıklarını belirterek, yürüttükleri projeler ile yenilenen ve yeşillenen Bursa'nın 2024'te 5 milyon turist ağırlamasını hedeflediklerini söyledi.

ÇALIŞMALAR TAM GAZ SÜRÜYOR 

Bölgedeki çalışmaların detayları şu şekilde: Merinos altı diye adlandırılan bölgede 6-7 mahallede kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. Altıparmak'ta 700 dönümlük alanda yenileme çalışmaları planlandı. Osmangazi ilçesi Şehreküstü Mahallesi'nde bulunan 1.236 hektarlık alanda Çarşıbaşı Meydanı Projesi hayata geçirildi. Çekirge Teras Projesi'nde ise yaklaşık 20 yıldır atıl bir vaziyette duran alan Bursa'ya kazandırılacak. Sıcaksu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje'sinde, 19 hektarlık alanda çalışmalar sürüyor. Vakıfköy Kent Parkı ve spor tesisleri çalışmalarının yaklaşık 225 dönümlük bir alanda gerçekleştiriliyor. Gökdere'de 200 bin metrekarelik alanda millet bahçesi, 7.7 hektarlık alanda Kükürtlü Mahallesi Yeni Kaplıca Projesi, 41 bin metrekarelik alanda ise Bursa Millet Bahçesi projeleri yapılacak. 93 dönümlük Demirtaş Milet Bahçesi ve 86 dönümlük Çeltik Tema Parkı'nda proje çalışmaları devam ediyor.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!


Geri Dön