26 / 04 / 2024

Bursa'da gündem Orhangazi İmar Planı!

Bursa'da gündem Orhangazi İmar Planı!

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Divan Kâtip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhangazi Gedelek Turşu Festivali'nde düzenlenen konuşmada iptal edilen 1/25 binlik Orhangazi İmar Planı nedeniyle dükkanların risk altında olduğunu ifade etti.



CHP Orhangazi İlçe Başkanı Enver Teke, Orhangazi Belediye Meclis Üyesi Soner Yıldırım ile beraber festivalde yer alan Altaca Kayışoğlu, 1/25 binlik Orhangazi İmar Planı'nın mahkeme kararının iptal edilmesiyle ilgili birçok turşu işletmesinin yatırım yapamacaklarını ifade etti. Altaca Kayışoğlu, festivalde yer alan iktidar mensuplarına seslenip, bu sorunun bir an önce çözülmesini talep etti.

Bursa da gündem Orhangazi İmar Planı!

Bursa'da Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre; konu hakkında açıklamalarda bulunan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Orhangazi'nin iptal edilen imar planlarının bir önce yeniden ele alınması gerekiyor. Gedelekli turşucular işletmelerini büyütmek istiyor ancak imar planı olmadığı için bunu yapamıyor. Yapsa kaçak durumuna düşecek. Mahkeme kararıyla iptal edilen 1/25000'lik Orhangazi İmar Planı'nın bir an önce ele alınıp Meclis'ten geçirilmeli. Bütün siyasi partilerin bir araya geleceği ve üzerinde uzlaşacağı bir plan çalışmasıyla bu sorunu aşmak mümkün yeter ki ortaya niyet konulsun" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Yasası'yla birlikte Orhangazi'nin bütün köyleriyle birlikte büyükşehre dahil olduğunu, bu durumun üreten köylerde sıkıntılara sebep olduğunu söyleyen Altaca Kayışoğlu, "Turşu fabrikası Gedelek'in şu an birinci sorunu Orhangazi'nin iptal edilen 1/25000'lik imar planıysa ikinci sorunu arıtma tesisinin olmaması. Orhangazi veya Büyükşehir Belediyesi'nin Gedelek'e arıtma tesisi yapması gerekiyor. Aksi halde yeni yatırımlar için gerekli ÇED raporunun alınması mümkün değil. Ayrıca arıtmasız dışarı verilen sular İznik Gölü'nün kirlenmesine de neden oluyor" dedi.


Geri Dön