19 / 04 / 2024

Bursa'daki konut alımları değerlenecek bölgelere kaymalı!

 Bursa'daki konut alımları değerlenecek bölgelere kaymalı!

''Bursa ile İstanbul bütünleşecek'' diyen Azmi Sarıbay, imkanı olanlara gayrimenkul almalarını önerdi. Turhan Orhan ise, Demirci, Kayapa, Hasanağa, Üçevler ve Çalı bölgelerini adres gösterdi.



''Bursa ile İstanbul bütünleşecek'' diyen Azmi Sarıbay, imkanı olanlara gayrimenkul almalarını önerdi. Turhan Orhan ise, Demirci, Kayapa, Hasanağa, Üçevler ve Çalı bölgelerini adres gösterdi.

 

Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, ''İstanbul-İzmir Otoyolu projesi tamamlandığında Bursa, İstanbul'un bir parçası olacak, iki şehir bütünleşecek'' dedi.


Turyap Beşevler Merkez Ofisi'nde düzenlenen 11'inci yıl kutlamalarına katılan Sarıbay, sektörde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Sarıbay, son 10 yılda bankaların verdiğini konut kredilerinin de etkisiyle inşaat sektörünün yükselişe geçtiğini anlattı. 


Fakat yılbaşından bu yana doların yüzde 30 civarında artmasının sektörü doğrudan olumsuz etkilediğini kaydeden Sarıbay, “Bazı lüks konutlar dolar üzerinden satılıyordu. Doları olan vatandaş, parası varsa harcamak istemiyor ve elinde tutuyor” dedi. 


Sarıbay, hükümetin kurulamamasının, ülkedeki güvenlik sorunun ve çevre ülkelerde yaşanan olumsuzlukların da sektörü etkilediğini ifade ederek, “Bir an önce her şeyin yoluna girmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.


KİRALARDA YÜZDE 40 ARTIŞ 


Kentsel dönüşümle birlikte kiralık evlere olan talebin artığını dile getiren Sarıbay, “Dönüşüm nedeniyle evlerinden çıkanlar, kiralık ev tutuyor. Bu da talebi artırdı. Kiralarda yüzde 40 civarında artış yaşandı” dedi. Sarıbay, dönüşüm süreci bittikten sonra fiyatların tekrar eski seviyeye döneceğini belirtti.


TURYAP MİAMİ YOLUNDA


İstanbul-İzmir Otoyolu projesinin Bursa'da gayrimenkul fiyatlarını artıracağına işaret eden Sarıbay, “Bir yere yol geldiğinde her şeyin fiyatı artar. Projeler tamamlandığında Bursa, İstanbul'un bir parçası olacak, iki şehir bütünleşecek” ifadelerini kullandı. 


Sarıbay, imkanı olanlara gayrimenkul almalarını önerdi. Sarıbay, Turyap olarak, Bursa'da 15 civarında olmak üzere Türkiye'de 50'ye yakın şehirde toplam 370 ofislerinin bulunduğunu söyledi. Yurtdışında da yaklaşık 10 yıldır Kıbrıs'ta faliyet gösterdiklerini anlatan Sarıbay, Miami'de de faaliyete geçeceklerini açıkladı. Sarıbay, Turyap'ın klasik anlamda emlak alım-satım işinin yanı sıra gayrimenkullerin satışını da organize ettiğini vurguladı.


EMLAK YASASI BİR AN ÖNCE ÇIKMALI


Turyap Bursa Merkez Temsilcisi Turhan Orhan ise sektörün sorunlarına değindi. Türkiye'de emlakçılık yapanların sadece yüzde 15'inin bu işi yasal olarak yaptıklarına dikkat çeken Orhan, “Bu rakamlar çok ciddi. Emlakçılık yasasının bir an önce çıkmasını istiyoruz. 2004 yılında alt komisyondaydı, hala alt komisyonda. Manav, kasap, berber bile bu işi yapıyor. Ülke ekonomisi ve konut alanlar, bundan zararlı çıkıyor” dedi.


GELECEK NİLÜFER'DE


Bursa'da konut alacaklara tavsiyelerde bulunan Turhan Orhan, Bursa'nın geleceğinin Nilüfer'de olduğunu söyledi. Fiyatların belirli yüksekliğe ulaştığı yerlerde konut almak yerine ileride değer kazanacak yerlerin tercih edilmesi gerektiğini anlatan Orhan, şöyle devam etti: 


“Mesela Konak bölgesinde ev almak yerine, Demirci, Kayapa, Hasanağa, Üçevler, Çalı bölgelerini tavsiye ederim. Çünkü aynı yaşam kalitesini bu bölgeler de yakalayacak. Şu anda fiyatlar buralarda daha uygun, ileride değer kazanacak.”



Bursa Olay


Geri Dön