26 / 04 / 2024

Bursa'ya Osmangazi Meydanı inşa edilecek!

Bursa'ya Osmangazi Meydanı inşa edilecek!

Görev süresinde 10 yılı geride bırakan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni döneme de sadece ilçeye değil. Bursa’ya vizyon kazandıracak projelerle başladı.



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geride bıraktığı 10 yıllık görev süresinde ilçeye bin 936 yeni proje kazandırdı. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde yeniden seçilen Dündar, ustalık döneminde hayata geçireceği projelerle sadece Osmangazi'ye değil, Bursa'ya vizyon kazandıracak.

Star Gazetesi'nin haberine göre, Fetih Müzesi, kentsel dönüşüm, kapalı otoparklar, okullar, spor tesisleri, kapalı pazar yerleri, bilgi evleri ve tarihi mirasın ayağa kaldırılması gibi sayısız eseri hayata geçirmenin gurur ve mutluluğu ile yepyeni döneme başlayan Başakn Dündar, bu dönem hizmet çıtasını daha da yukarı çekecek. Fonksiyonel, ihtiyaca cevap veren, estetiği ve mimarisi dev bütçeli projeler ile ilçenin adını tüm dünyaya duyuracak.

Bursa'ya değer katacak 

Osmangazi Belediyesi, Türkiye’nin 4’üncü büyük ili olmasına rağmen gerçek bir kent meydanı olmayan Bursa'ya Osmangazi Meydanı'nı kazandıracak. Toplam 40 bin metrekare alanda yapılacak projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Bursa'nın tam merkezinde çöküntü alanı haline gelen Santral Garaj Bölgesi, yerini kente vizyon katacak bir meydana bırakacak. Dev proje için bugüne kadar bölgede 84 bina kamulaştırılmasının ardından yıkılarak toplam 22 bin 518 metrekarelik alan elde edildi. Osmangazi Meydanı, kent merkezindeki otopark sıkıntına da çare olacak. Meydanın altında 4 katlı, 2 bin araç kapasiteli bir otopark inşa edilecek. Bursa'ya nefes aldıracak bir sosyal donatı alanını kente kazandıracak olan Osmangazi Belediyesi, aynı zamanda trafiğin yoğun olduğu bölgedeki otopark sıkınıtısı nı da çözmüş olacak. Sosyal yaşam ve yeşil alanları ile gece gündüz yaşayan bir merkeze dönüşecek Osmangazi Meydanı, Türkiye'nin en güzel meydanlarından biri olacak.  

Türkiye'de bir ilk olacak 

Bursa'nın yeni gelişim bölgelerinden Demirtaş'ta 14 bin 162 metrekare alan üzerine inşa edilen Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAKEM), büyüklüğü ve fonksiyonelliği ile Türkiye'de bir ilk olacak. Bir kampüs şeklinde projelendirilen merkezde, modern, konforlu ve yaşlıların her türlü ihtiyacını karşılayabilecek 250 yataklı bir huzurevi yer alacak. Aynı zamanda Alzheimer hastaları için günlük bakım ve destek merkezi bulunacak. Bahçesi, peyzajı ve bütün çevre düzenlemeleri yaşlılar ile engellilerin rahat hareket edeceği şekilde tasarlanan merkezin bir bölümü de, zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlara günlük bakım ve destek hizmeti verecek.

Bursa’ya değer katacak vizyon proje, İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Projem Türkiye; Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar'yarışmasın da bin 100 proje arasında ilk 100'e girmeyi başardı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Türkiye'ye örnek çok özel bir proje olduğunu belirterek, "Sosyal belediyecilik çalışmalarında Osmangazi Belediyesi olarak çıtayı yükselttik. BA-KEM, sosyal belediyeciliğin zirvesi diyebileceğimiz bir proje. Özellikle yaşlılarımıza, Alzheimer hastalarına ve engelli vatandaşlarımıza adeta bir otel konforunda hizmet vereceğiz, inşaat çalışmalarında artık son aşamaya geldik. Yeni dönemde bu projemizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

 


Geri Dön