16 / 04 / 2024

Bursa'ya yeni fuar alanı müjdesi!

Bursa'ya yeni fuar alanı müjdesi!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa'daki fuar kapasitesini beşe katlayacak bir proje hazırlıyor. Hayata geçirilecek olan projenin 50 bin metrekarelik ilk etabı 50 milyon dolara mal olacak. M



 

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Osmangazi Köprüsü ve otoyol bağlantısı sayesinde İstanbul’a ulaşıma kolaylaşan Bursa, bu avantajı yüksek bir katma değere dönüştürmeyi planlıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’na artık bir saat mesafede olduklarını dile getiren  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, kentin fuar alanı kapasitesini beşe katlayacak bir proje geliştirdiklerini söyledi.

İstanbul’da Yeni Şafak gazetesinin sorularını yanıtlayan İbrahim Burkay, “Ben Bursa’dan Sabiha Gökçen Havalimanı’na 45 dakikada geliyorum. Bursa iş dünyası olarak bu imkandan yararlanmak istiyoruz. Eskide feribotlara mahkûmduk. Osmangazi Köprüsü ve İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ulaşımda inanılmaz bir rahatlık sağladı” diye konuştu. Daha fazla fuar ziyaretçisi çekmek için ulaşım kolaylığı fırsatından yararlanmak istediklerini dile getiren Burkay, İstanbul yolu üzerinde bulunan ve kentin gelişen bölgesinde yer alan mevcut fuar alanını genişletmek istediklerini anlattı.

HER YIL 40-50 FUAR YAPMAK İSTİYORUZ


Bursa’nın fuar kapasitesini beşe katlayacak bir projeleri olduğunu söyleyen BTSO Başkanı Burkay, 30 bin metrekarelik mevcut fuar alanının Bursa’nın ihtiyacını karşılamadığını söyledi. Burkay, “Bursa’ya büyük bir fuar alanı lazım. 150 bin metrekarelik bir alan için plan hazırlığımız var. Çünkü mevcut fuar alanı ihtiyacımızı karşılamaktan uzak. Tarım, Kitap, Endüstri-Makine, Blok Mermer, İnşaat ve Gayrimenkul başta olmak üzere yaklaşık 10 adet fuarımızı her sene yüzde 100 doluluk oranlarıyla yapıyoruz. Bunların dışında da fuarlarımız var. Ancak 10 fuarımızı tam kapasiteyle gerçekleştiriyoruz. Her yıl 40-50 fuar yapmak istiyoruz” dedi.

İLK ETABININ MALİYETİ 50 MİLYON DOLAR


İlk etapta 50 bin metrekarelik yeni bir fuar alanı inşa etmek istediklerini söyleyen Burkay, ardından ikinci bir 50 bin metrekarelik genişletme daha yapma düşüncesinde olduklarını belirtti.  Bu amaçla proje geliştirmek üzere Hong Kong’lu bir firmayla anlaştıklarını söyleyen Burkay, fuar alanı kurma işlerini iyi yapan bir firma seçtiklerini dile getirdi. Projenin ne kadara mal olacağı sorusu üzerine ise Burkay, ilk 50 bin metrekarelik alan kurulumun 50 milyon dolarlık bir maliyeti olacağını belirtti.

BAKANLIKTAN CEVAP BEKLİYOR


Bursa’nın mevcut fuar alanının şehrin gelişen bir bölgesinde olduğunu söyleyen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Buraya metro geliyor ve İstanbul yolu üzerinde bulunduğu için fuar merkezinin yerini değiştirmeyi düşünmedik. Mevcut fuar alanı genişlemeye müsait bir yerde” değerlendirmesini yaptı. Civardaki arsalardan birinin bir bakanlığa olduğunu dile getiren Burkay, bu alanın kendilerine tahsis edilmesi için çalışma yürüttüklerini ancak henüz cevap alamadıklarını söyledi.


Geri Dön