26 / 04 / 2024

Buyaka projesi AVM ve ofisleriyle Anadolu yakasına hareketlilik kazandıracak!

Buyaka projesi AVM ve ofisleriyle Anadolu yakasına hareketlilik kazandıracak!

Artell Koytür ve diğer kişisel yatırımcılar tarafından Anadolu yakasında 2006 yılında konut projesi olarak yola çıkan “buyaka”, AVM ve ofis haliyle 21 Mart'ta resmen açılıyor



Buyaka’nın yatırım ortakları arasında yer alan Serdar Kitapçı,  2006 yılında projeye konut olarak başladıklarını kaydetti. Yaşanan gelişmeler karşısında projede değişiklikler yaparak AVM ve ofis ağırlıklı bir projeye geçiş yaptıklarını belirten Kitapçı, “Bölgede yaşanan gelişmeler üzerine konut projesinde değişiklikler yaptık. Bu yüzde bir yıl zaman kaybettik. Ama şu anda yapılan projenin son derece doğru ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Projenin 2003 yılında arsası ile birlikte 350 milyon dolar yatırım değerine sahip olduğunu belirten Kitapçı, “Projede hiçbir şey satılmadı ve satışa çıkmadı. Sadece toprak sahipleri 123 rezidanslık tek konut kulesini satın aldı. Orada da satış yapılmadı dense yeridir. 15 gün falan satış ofis açık kaldı” dedi.

“ANADOLU YAKASINA AYRICALIK KATTIK”
Anadolu yakasının konut kimliğinden uzaklaşması üzerine kendilerinin öncü bir rol üstlendiğine vurgu yapan Kitapçı,  “Tepeüstü’ndeki Buyaka, isminde anlaşılacağı üzere Anadolu yakasına bir aidiyet katmak ve farklılık kazandırmak üzere projelendirildi. Bölgede Çekmeköy, Şile Yolu ve diğer nitelikli konutlara taşınan beyaz yakalıların sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılayacak bir merkez yoktu. Bize komşu birde Meydan AVM var. Orası ile sinerji yaratacak şekilde bir planlama yaptık. Kısacası bu proje ile Anadolu yakasının Avrupa yakasına olan ihtiyacını istedik” dedi.

Projedeki 3 ofis kulesinde 4-5 bin ofis çalışanın yer alacağına dikkat çeken Kitapçı, “Tepeüstü’ndeki Buyaka, ofis çalışanlarına, Bağdat Caddesi’ne kadar olan bölgede yaşayanlara, Çekmeköy’dekilere, Beykoz’dan bu taraflara yer alan tüm lokasyonlara hitap edecek. Hatta Etiler’de yaşayanların İKEA’ya gitmek için Bayrampaşa yerine bu tarafı tercih edeceğini beklemekteyim. Çünkü yol üzerinde. Birinci ve ikinci köprünün tam ortasında. 3. köprü yapılırsa o da bu akstan yararlanacak. O kadar merkezi bir nokta” diye konuştu.

KONSEPT 4 AYAK ÜZERİNE KURULDU
Projenin kiralama ve işletmesini üstlenen Bilfinger Berger Genel Müdür Yardımcısı Berk Aydın’da bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda 4 konsept kurduklarını dile getirdi. Yeme-içme-eğlence, kadınlara hitap eden tekstil ürünleri, bebek ve ev ihtiyaçları-dekorasyon alanlarına ağırlık verdiklerini belirten Aydın, hareketli ve dinamik bir bölgede bulunduklarının altını çizdi.

Mağazalardan kiralamaların cirolar üzerinden hesaplandığını belirten Aydın, “Yıllık ciro beklentimiz 350 milyon lira. Yatırımın 10-12 yıl arasında geri döneceğini öngörmekteyiz.  Zaten ofis bloklarındaki çalışanlar AVM’nin hafta için sakinliğini tolere edecek. Buna rağmen biz yine de hafta içi günlük 25 bin, hafta sonu 25-35 bin arası ziyaretçi bekliyoruz. Gelecek hafta kasalar çalışmaya başlayacak. Resmi açılış ise birkaç hafta içinde gerçekleşecek” diye konuşarak sözlerini bitirdi.

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com
 


Geri Dön