20 / 04 / 2024

Büyükçekmece İbrahim Sancak Camii'nin inşaatı tamamlandı!

Büyükçekmece İbrahim Sancak Camii'nin inşaatı tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'ye sembol bir yapı daha kazandırdı.



Büyükçekmece'nin en büyük camilerinden biri olan Büyükçekmece İbrahim Sancak Camii'nin inşaatı tamamlandı. Büyükçekmece Belediyesi'nde yer alan habere göre, Mimarsinan Mahallesi'nde bulunan cami vatandaşların hizmetine girecek.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Sancak ailesinin işbirliğiyle Mimarsinan Mahallesi'nde inşa edilen camii görkemli mimarisi ve kapasitesiyle eşsiz bir yapı. Yüksek Mimar Prof. Dr. Mahmut Sami Kirazoğlu'nun mimarlığını yaptığı cami Büyükçekmece'nin sembol yapılarından biri olacak. 

Kapasitesi ve mimarisiyle eşsiz bir eser

Mimarsinan Mahallesi'ni denetimleri sırasında vatandaşların ihtiyaçlarını dile getiren Başkan Akgün, mahallelinin cami ihtiyacını gidermek için hemen çalışmalara başlamıştı. Büyük bir ekiple Büyükçekmece İbrahim Sancak Camii'nin temelini atan Başkan Akgün, Büyükçekmece'ye eşsiz bir ibadethane daha kazandırdı. 2200 metrekarelik geniş bir alanda inşa edilen cami 900 metrekare genişliğe sahip ve 1200 kişinin aynı anda ibadet edebileceği büyüklükte.

Her şey düşünüldü

Bir ibadethane olmasının yanında aynı zamanda içerisinde her ayrıntının düşünüldüğü bir taziye evi, abdesthane ve halk kütüphanesi bulunuyor. İmzasının bulunduğu tüm projelere kütüphane şartı koyan Başkan Akgün, özellikle vatandaşların ortak noktası olan camilere kütüphane inşa etmeyi ihmal etmiyor. 

Başkan Akgün: Emeği geçen herkese teşekkür etti

Büyükçekmece İbrahim Sancak Camii'nin tamamlandığını ve ibadete gireceğini dile getiren Dr. Hasan Akgün; "Büyükçekmece tarihi yapılarıyla eşine az rastlanır bir ilçe. Altında imzamın bulunduğu tüm mimari yapıların dayanıklılıklarıyla ömürlük, mimarileriyle de yıllar içerisinde tarihi bir eser olmaları için titizlikle çalışıyorum. Mimarsinan Mahallesi'nde yapımı tamamlanan İbrahim Sancak Camii'ne olan katkılarından dolayı başta Sancak ailesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Yeni camimiz vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.


Geri Dön