18 / 04 / 2024

Büyükçekmece Türkan Saylan Sosyal Tesisi açılış için gün sayıyor!

Büyükçekmece Türkan Saylan Sosyal Tesisi açılış için gün sayıyor!

İlçedeki çalışmalarına son sürat devam eden Büyükçekmece Belediyesi, Türkan Saylan Sosyal Tesisi'ni hizmete açmaya hazırlanıyor.



 

Doğası ve sosyal imkanlarıyla İstanbul'un göz bebeği olan Mimaroba Mahallesi, Büyük Atatürk Parkı içerisinde yapımı tamamlanan Prof. Dr. Türkan Saylan Spor ve Sosyal Tesisi hizmete açılıyor.

Ülkesine yaptığı sayısız hizmet ve kız çocuklarının eğitimine katkılarıyla tanınan tıp doktoru, akademisyen, yazar ve eğitimci Türkan Saylan'dan adını alan spor ve sosyal tesisi, Dr. Hasan Akgün'ün geliştirdiği örnek bir sosyal tesis projesi olma özelliği taşıyor. Büyükçekmece Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Akgün ve ekibinin çalışmaları sonucunda yapımı tamamlanan tesis, Büyükçekmecelilerin hizmetine girmek için gün sayıyor.

Spor salonu, kütüphane ve kafeteryasıyla hizmet verecek

Büyükçekmecelilerin spor ve çeşitli sosyal imkanlardan faydalanabileceği tesisin içerisinde; modern spor aletlerinin bulunduğu 150 metrekarelik bir fitness salonu, içerisinde kapsamlı bir kütüphanenin yer aldığı  150 metrekarelik bir kafeterya, toplamda 100 metrekarelik kadın ve erkek soyunma odaları, duş, mescit ve bebek bakım odası da bulunuyor.

Başkan Akgün: Büyükçekmece aileme hayırlı olsun

Sosyal belediyecilik anlayışı gereğince hareket ettiğini dile getiren Akgün; "Şehrimizde yüksek binalar ve az yeşil alan görmek bir belediyeci olarak asla katlanamayacağım bir durum. Bu anlayış gereğince planladığımız tüm projelerin halkımıza her anlamda yarar sağlayacak, sosyal ve sağlıklı yaşama yönelik yatırımlar olmasına özen gösteriyoruz. Bu doğrultuda hayata geçirmeye hazırlandığımız Prof. Dr. Türkan Saylan Spor ve Sosyal Tesisi, vatandaşlarımıza spor ve sosyal hayatla iç içe olma imkanı sunacak. Şimdiden tüm Büyükçekmcece'ye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 


Geri Dön