19 / 03 / 2024

Büyükçekmeceli dar gelirliye sosyal konut müjdesi!

Büyükçekmeceli dar gelirliye sosyal konut müjdesi!

İBB Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, dar ve orta gelirli vatandaşlar için sosyal konut yapılacağı müjdesini verdi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, tüm gününü sahada geçiren Başkan Uysal, Mimaroba Seçim İrtibat Bürosunda kadın seçmenlerle kahvaltı yaptı. Atatürk Bulvarı’nda esnafı da ziyaret eden Uysal, bir fabrikada işçilerle bir araya geldi. 

''25 büyük projemizi açıklayacağız”

Mimaroba Seçim İrtibat Bürosu’nda coşkuyla karşılanan Başkan Uysal, “Büyükçekmece’nin 25 yılı kaybolmuş. İnşallah Cumartesi günü Büyükçekmece’ye yapacağımız 25 büyük projemizi açıklayacağız” diye konuştu. 

Büyükçekmece Belediye Başkan adaylığının açıklandığı 29 Aralık’tan beri ilçeyi mahalle mahalle gezdiğini söyleyen Uysal, “Gittiğim her yerde ilçe belediyesinin bir şey yapmadığı yönünde şikayetler aldım. Değişimin gerektiğini söylüyorlar. Bu kadar hizmet eksikliği olacağını hiç tahmin etmezdim. Büyükçekmece’de oturanların yüzde 90’ı Mevlüt Uysal gelirse hizmet gelir diyorlar” dedi.

Her mahalleye yüzme havuzu

Sahillerin vatandaşa kapalı olduğunu söyleyen Büyükçekmece sakini bir vatandaşın şikayetine, sahilin düzenlenerek herkese açılacağını söyledi. Uysal, “Biz istiyoruz ki çocuklarımız okullarını bitirmeden yüzmeyi öğrensinler. Yüzmeyi öğrendikten sonra da rahatça denize girebilsinler. İlk olarak Büyükçekmece’de 4-5 noktaya yapacağımız kapalı yüzme havuzlarını daha sonra tüm ilçe geneline yayarak tüm mahallelerde kapalı yüzme havuzları açacağız” ifadelerini kullandı.

Dar gelirliye sosyal konut müjdesi

Başkan Uysal, dar ve orta gelirli vatandaşlar için Başakşehir ve Kayaşehir’de yapılan konutların bir benzerini de Büyükçekmece’de yapacaklarının müjdesini verdi. Uysal, şu açıklamalarda bulundu: “Arsası olmayanlar içinde bu bölgede sizin gibi çalışanlarında ucuz fiyata alabileceği evler yapacağız. Başakşehir’de nasıl yaptıysak, Kayabaşı’nda nasıl yaptıysak inşallah bu bölgede de yapacağız. Bunları yapmak çok zor değil. Burada çok sayıda işgal edilmiş veya boş duran hazine mülkleri var. Hiç kimsenin gecekondu ve kaçak inşaat yapmaya ihtiyacı olmadan yaşadığı bir Büyükçekmece kuracağız. Büyükçekmece artık eskisi gibi olmayacak. Büyükçekmece coğrafi olarak İstanbul’un en güzel ilçesi ise yaşantı olarak da en güzel ilçesi olacak. Büyükçekmece’de neler yok diye saymaya gerek yok, hiçbir şey yok desek daha doğru olur.”

Başkan Uysal öğleden sonra da Celaliye Mahallesi’ne geçerek esnafı ziyaret etti. Esnafın istek ve şikayetlerini dinleyen Uysal, bir kıraathanede de vatandaşlarla hasbihal etti. Uysal akşam da Gınza Rezidans Sitesi yönetimini ziyaret edip, talepleri dinledi. 


Geri Dön