19 / 04 / 2024

Gaziantep Büyükşehir'den 34 sosyal tesis!

Gaziantep Büyükşehir'den 34 sosyal tesis!

Sosyal belediyeciliğin gerekliliğin yerine getirmek adına şehir merkezlerinin yanı sıra taşra ilçeleri ve bunlara bağlı yeni mahallelerin (köylere) hizmetlerini eksik etmeyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 34 sosyal tesis inşa etti.



 

Son 3 yıl içerisinde merkez ilçe ve mahallelerinde 34 adet sosyal tesis yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti bölgedeki vatandaşların yüzünü güldürüyor.

 

Oğuzeli’nin Körkün Mahallesi’nde yer alan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisi’nden mahalleli vatandaşların memnun olduğunu dile getiren mahalle muhtarı Yakup Karacan konuyla ilgili olarak, “Yapılan bu hizmetten ben ve mahallem oldukça memnunuz. Örneğin daha önce mahallemizde bir cenaze olduğunda çadırlarda sıkıntı çekiyorduk. Şimdi bina içerisinde kadınlar ayrı bölümde, erkekler ayrı bölümde taziyelerini yapabiliyor. Sosyal tesisimizi toplu sohbet ve toplantılarda da kullanabiliyoruz. Yaz ve kış mevsimlerinde vatandaşın önemli bir eksiğini gideriyor. Yapanlara teşekkür ediyorum” dedi. Karacan, bir yıldan buyana hizmet veren sosyal tesisin ortalama 4 bin 500 nüfusa hizmet verdiğini de söyledi.

 

Mahalle sakinlerinden Mustafa Polat ise, sosyal tesisin mahalleye ayrı bir değer kattığını belirterek, vesile olanlara teşekkür etti.

 

Mehmet Bozoğlan isimli mahalle sakini de, hizmetlerin kötüsünün olmayacağın, sosyal tesisin de bunlardan birisi olduğunu belirtti. Bozoğlan, “Daha önceki teziyelerde sokaklarda veya caddelerde oturuyorduk. Tesisimiz yapıldıktan sonra bu sorunumuz ortadan kalktı. Elektrik, ısınma, çay-şeker ikramı gibi sorunlarımız da bitti. Misafirlerimizi daha kolay ağırlıyoruz. Hem taziyeye gelen vatandaşlar hem de cenaze sahibi hizmetlerden mumnun. Hizmet getirenden Allah razı olsun” diye konuştu.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi

 

 


Geri Dön