26 / 04 / 2024

Büyükşehirlerde aidat krizi!

Büyükşehirlerde aidat krizi!

Büyükşehirlerde haneler için en önemli giderlerden biri olan aidatlar hem ev sahiplerini hem de kiracıları zorlar oldu. Sitede oturanlar için bu gider neredeyse kira fiyatına ulaştı. 



Büyükşehirlerde yaşayanlar için aidatlar oldukça önemli bir gider kalemi oldu. Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; apartman tipi yapılarda sadece temizlik ve ortak elektrik gideri ile süreci yönetmek mümkünken sitede oturanların faturası arttı. Peki en yüksek aidatları hangi ilçelerde yaşayanlar ödüyor? İstanbul,  Ankara  ve İzmir’deki sitelerin ortalama konut aidat değerleri incelendi.

İSTANBUL iLK SIRADA

Yapılan araştırmalara bakıldığında en yüksek aidat 3 büyük ilde İstanbul’da ödeniyor. İstanbul’da Beşiktaş’ta ortalama aidat bedeli 1200 lirayken onu Beykoz, Şişli, Sarıyer ve Bakırköy izliyor. İzmir’deki sitelere bakıldığında Güzelbahçe 400 lira ortalama ile ilk sırada yer aldı. Onu Urla, Narlıdere, Karşıyaka ve Bornova takip etti. Başkentte ise aidatlar  İzmir  ve İstanbul’un altında oluyor. Ankara’da Çankaya 330 lira ile ilk sırada yer alıyor. Onu da Gölbaşı, Beypazarı, Etimesgut ve Altındağ izliyor.

Son 1 yılda yapılan konut aidat değerlerine bakıldığında ciddi bir artış dikkat çekiyor. Silivri’de aidatlar 1 yılda yüzde 64, Şişli’de yüzde 53, Şile’de yüzde 38, Beşiktaş’ta yüzde 37, Beykoz’da yüzde 36, Zeytinburnu, Kağıthane ve Büyükçekmece’de yüzde 29, Üsküdar’da yüzde 27, Sarıyer’de yüzde 26 artış gösterdi. İzmir’de de yüzde 17 ile yüzde 46 arasında değişen oranda aidat artışı yaşandı.

Büyükşehirlerde aidat krizi!


Geri Dön