19 / 04 / 2024

Büyüme rakamları, kriz yaratmak isteyenlere en güzel cevap oldu!

Büyüme rakamları, kriz yaratmak isteyenlere en güzel cevap oldu!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca 2018 yılı büyüme rakamlarına ilişkin görüşlerini paylaştı.



Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir

Büyüme rakamları, kriz yaratmak isteyenlere en güzel cevap oldu!

Dünyada yaşanan ekonomik ve siyasi karmaşanın yarattığı olumsuzluklara, seçim ortamında yaratılmak istenen ekonomik kaos ortamına rağmen Türkiye, hedeflenenin çok üzerinde bir büyüme performansı yakaladı. Yüzde 7 oranında beklenen ilk çeyrek büyüme rakamını aşarak elde ettiği yüzde 7.54’lük büyüme performansı Türkiye’nin başarılı yönetim anlayışının bir yansımasını oluşturuyor. Bu dönemde hükümetimizin özverili çabalarıyla gayrimenkul ve inşaat sektörü olarak ekonomiye sağladığımız yüzde 6.9’luk katkı da sektörümüzün ekonomideki konumunu yükseltti.

Bugün açıklanan büyüme rakamları, seçim ortamında Türkiye’de ekonomik kriz yaratmak isteyenlere en güzel cevabı verdi. Seçim gündemiyle meşkul olan ülkemiz için bu rakamlar, üstün bir başarıdır.  Önümüzdeki dönemde ülkemize kazandırılacak yeni yönetim modeliyle Türkiye’yi çok büyük ekonomik atılımların yapılacağı bir süreç bekliyor. Ülkemizin her geçen gün daha çok güçlenen ekonomisinin, yeni yönetim modeli sayesinde daha da gelişeceğine olan inancımız tamdır. Geçtiğimiz aydan itibaren sektör olarak sergilediğimiz güç birliğinin bir neticesi olarak sektöre kazandırdığımız Ulusal Kampanya ile ekonomiye sağladığımız katma değeri artıracağız. 2018’in ikinci çeyrek büyüme rakamlarına en büyük katkıyı sağlayan sektörlerden biri olacağımıza inanıyoruz. 

Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca 

Büyüme rakamları, kriz yaratmak isteyenlere en güzel cevap oldu!

Türkiye, dünyada yaşanan olumsuzluklara rağmen başarılı ekonomik politikaları sayesinde yılın ilk çeyreğinde yüzde 7.4’lük, hedeflenen rakamın üstünde, oldukça başarılı bir büyüme performansı sergiledi. Ekonomi yönetimi tarafından ülkemize kazandırılan reformlar büyümenin tetikleyicisi oldu. Ekonomiye en büyük katkıyı sağlayan sektörlerden biri olan gayrimenkul ve inşaat sektörü de bu dönemde ekonomiye sağladığı desteği sürdürdü. Yılın ilk çeyreğinde ekonomiye sağladığımız katma değerde yüzde 6.9’luk artış yılın ilk aylarında yaşanan durgunluk karşısında ciddi bir başarı olarak karşımıza çıkıyor.

Gayrimenkul ve inşaat sektörü, her koşulda ekonominin ana sektörlerinden biri olarak ekonomiye sağladığı katma değeri artırıyor. Üretim, yatırım potansiyeli ve katma değer sağladığı geniş sektör ağı sayesinde Türkiye’nin en önemli yatırım araçlarından biri konumunda bulunuyor. Hükümetimizin sağladığı desteklerle yükselişini sürdüren sektörümüz, ekonomimize sağladığı destekle de en çok kazandıran yatırım araçlarında zirvede yer alan konumunu koruyor. Sektör temsilcileri olarak bizler, içerisinde bulunduğumuz kampanya döneminde üzerimize düşen vazifemizi yaparak ekonomimizin var olan canlılığını zirveye taşıma yönündeki gayretlerimize devam edeceğiz. Sektörümüz, her zamanki gibi en güvenilir ve kazançlı yatırım aracı olmayı sürdürecektir. Bunu yılın 2’nci çeyrek rakamlarında da göreceğiz.


Geri Dön