25 / 04 / 2024

Buz müzesi Forum İstanbul'da bugün açılıyor

Buz müzesi Forum İstanbul'da bugün açılıyor

Dünyada sıcak iklimde gerçekleştirilen ilk kalıcı buz müzesi özelliği taşıyan 'Magic Ice/Buz Müzesi', Forum istanbul AVM'de bugün açılacak. Açılış, Eurovision 2009 birincisi Alexander Rybak'm vereceği konse



Bir yıl boyunca açık kalacak müze, ilk defa ılıman bir iklimde hayata geçirilecek olması açısından bir ilk olma özelliğini taşıyor. Yaz-kış, içerisindeki ısının eksi 5 derece olacağı müze, özel Eskimo kıyafetleriyle gezilebilecek. 1400 metrekare kapalı alandan oluşan müzeden soğutmalı alana buzdan yapılan bir tünelden geçirilerek girilecek.

VİTAMİN BAR DAVAR
Viking teması işlenen ilk bölümde buzdan yapılan 8 metrelik dünyanın en büyük Viking gemisi, buz heykeller ve İstanbul'a ilk gelen Vikinglerin yol haritası yer alacak. İkinci bölümde İskandinavya'nın doğasını işleyerek
 
Kuzey Kutbu havası yaşatılacak. Üçüncü bölümde ise yine buzdan yapılmış 'Vitamin Bar' yer alacak. 'Vitamin Bar'dan ziyaretçilere özel buz bardaklarda meyve suyu ikram edilecek. Aynı zamanda özel ışık ve efektler sayesinde ziyaretçiler unutmayacakları bir deneyim yaşayacaklar.

TÜNELDEN GİRİLECEK
Buz heykeller için İsveç'in Jukkasjarvi bölgesinde bulunan Torne nehrinden 70 ton özel buz getirildi. Müzenin duvarları ve tüneller için de İstanbul'dan 100 ton buz temin edildi.

Dünyanın ilk buz müzesi olan 'Magic Ice/Buz Müzesi'nin açılış konseptini, isveç'te bulunan Ice Hotel'in tasarımcı ve heykeltraşları oluşturdu. Yaklaşık 15 gün kentimizde kalan sanatçılar, eksi 5 derecede sabahtan akşama kadar eşsiz buz heykellerini yapmak için çalıştı. 3-6 ayda bir konsept değiştirilerek yenilenecek Buz Müzesi, her yaş grubundan insanların ilgisini çekecek.
Habertürk

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Sıcak iklimde buz müzesi açıldı
Dünyada sıcak iklimde gerçekleştirilen ilk kalıcı buz müzesi özelliği taşıyan "Magic Ice" 20 milyon dolarlık bir yatırımla açıldı.

NASIL GİDİLİR :  Avrupa Yakası'nda E5 ve TEM otoyolunun bağlantı noktasında bulunan Forum İstanbul'un; kent merkezi, İstanbul Atatürk Havalimanı ve şehirlerarası otobüs terminali güzergahındaki metro hattına da direkt bağlantısı bulunuyor.

Otobüsle: Kartaltepe'den geçen 32(Cevatpaşa- Eminönü), 32A(Cevatpaşa- Beyazıt) ve 32T (Cevatpaşa- Taksim) numaralı İETT otobüslerinden faydalanabilirsiniz.

Arabayla: TEM otoyolundan "Hal- Otogar" çıkışını alıp "Kuru Gıda Hali- Otogar" istikametini takip edebilirsiniz.
E5 otoyolundan "Otogar" çıkışını alıp "Karteltepe- Yıldırım- Kocatepe" istikametini takip edebilirsiniz.
Hürriyet


Geri Dön