26 / 04 / 2024

Cafer Mersinli: Samsun'da konut satışları durdu!

Cafer Mersinli: Samsun'da konut satışları durdu!

İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Cafer Mersinli, konut sektörünün duraklama dönemine girdiğini söyledi. Mersinli, vatandaşın parasını konut almaktan ziyade daha karlı gördüğü alanlarda değerlendirdiğini belirtti.



Konut sektörünün duraklama dönemine girdiğini söyleyen Canik Müteahhitleri Derneği Başkanı Cafer Mersinli, “Şuan konut ve inşaat sektöründe bir durgunluk var. İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50-60 oranındaki zamlanmalara rağmen yaşanan bu durgunluktan dolayı müteahhitler zamları daire fiyatlarına yansıtamıyor. Elinde daha önce malzemesini aldığı ve inşaatına devam ettiği işleri varsa bunları maliyet arttırmadan işler devam etsin düşüncesi ile eski fiyattan satıyor. Yeni inşaatlara da başlanmıyor” diye konuştu. 

PARASI OLAN FAİZDE DEĞERLENDİRİYOR 

Fiyatların artmamasına rağmen yaşanan duraklamanın sebebini anlatan Mersinli, “Şuan daire alabilecek parası olan vatandaş faiz gelirlerinden ötürü parasını faizde değerlendiriyor. Bir daire 300 bin TL. Bu parayı faize koyan ayda 6 bin TL gelir elde ediyor. Bin TL kira verse ne olur bin 500 TL kira verse ne olur? Diğer dar gelirli vatandaşın yani bankada parası olmayan vatandaşın ise zaten Allah yardımcısı olsun. O zaten daire alacak durumda değil. Eskiden orta gelirli banka kredisi ile daire alırdı. Şu anki çekilecek kredilere uygulanan yüksek faizle onlar da beklemede. Daire satacak müşteri portföyü kalmadı” açıklamasında bulundu.


Geri Dön