26 / 04 / 2024

Cahit Altunay: Sultangazi‘deki hizmet atağını Gazi‘den başlattık!

Cahit Altunay: Sultangazi‘deki hizmet atağını Gazi‘den başlattık!

Koltuğu bile olmayan bir başkan olarak 2009’da göreve başlayan Altunay, 5 yılda altyapı, kamu binaları sorunu kalmayan bir ilçe olduklarını, vitrin projelerini ağırlıklı olarak Gazi’de gerçekleştirdiklerini söyledi...



Koltuğu bile olmayan bir başkan olarak 2009’da göreve başlayan Altunay, 5 yılda altyapı, kamu binaları sorunu kalmayan bir ilçe olduklarını, vitrin projelerini ağırlıklı olarak Gazi’de gerçekleştirdiklerini söyledi. 


Sultançiftliği ve Gazi Mahallesi başta olmak üzere TEM Otoyolu’nun kuzeyindeki mahallelerin birleştirilmesiyle 2008’de oluşturulan Sultangazi sessiz sedasız dönüşümünü sürdürüyor. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, seçildiğinde oturacak koltuğu dahi olmadığını, bina ve personel sorununu çözdükten sonra hizmeti başlattıklarını söyledi. Altunay, 5 yıllık icraatlarını AKŞAM'a anlattı. 


Vitrin projeleri Gazi Mahallesi'ne

Gazi Mahallesi siyasetle anılıyordu. Göreve geldiğimde de söylemiştim şimdi de söylüyorum. Yurttaşımız kime oy veriyorsa versin, ayrım gözetmeksizin hizmet etmek birinci görevimiz. Sultangazi’de hizmete Gazi Mahallesi’nden başladık. Koruma ordusuyla oraya gitmedim. Orada yaşayan yurttaşlarımızla iyi bir sinerji yakaladık. Sultangazi’nin çoğu vitrin projesini buraya yaptık. Kent ormanları İstanbul’un en büyük mesire alanları arasında bulunuyor. 


Kanal İstanbul bize değer kattı

Sultangazi bulunduğu konum itibariyle değerine değer kattı. İstanbul için açıklanan bütün yeni projeler bize çok yakın. Kanal İstanbul projesi olsun üçüncü havalimanı ve yeni otoyol projeleri bize çok yakın. Dolayısıyla Sultangazi bu projeler sayesinde değerine değer kattı. Altyapı projesi, kamu binaları sorunu olmayan bir ilçe olduk. Şu anda belediye binamızın açılışına yapacağız. Hükümet konağımız ve diğer kamu binalarını da bitirdik. 


Kişi başı yeşil alan 25 kat arttı

2009’da göreve başladığımda yeşil alan için ayrılan yerlerimiz çoktu. Ancak o dönemde kişi başına düşen yeşil alan sadece 0.2 metrekareydi. "Kent ormanları" projemiz başta olmak üzere 109 park yaptık. Sultangazi’de kişi başına düşen yeşil alan miktarı 25 kat artarak 5 metrekareye çıktı. Bu arada ilçemizde yüzlerce tekstil fabrikası var. Bunu avantaja çevirdik. Onlardan aldığınız giyecekleri fakirlere dağıtan bir proje geliştirdik.

 


Ercan Öztürk/ Akşam Gazetesi 


Geri Dön