19 / 04 / 2024

Çalık Gayrimenkul, Cityscape Fuarı'nda 300 milyon dolar satış yapmayı hedefliyor!

Çalık Gayrimenkul, Cityscape Fuarı'nda 300 milyon dolar satış yapmayı hedefliyor!

Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, Cityscape Fuarı'nda Körfez yatırımcısına 300 milyon dolarlık satış yapmayı hedeflediklerini söyledi.



Dubai'de düzenlenen Cityscape Global 2015 Fuarı kapsamında Tarlabaşı360 projesinin büyük bir bölümünü kapsayan yeni rezidansların lansmanı yapıldı. Lansmanda konuşan Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, fuarda 300 milyon dolarlık satış yapmayı hedeflediklerini belirterek, "Türkiye'ye ilgi her geçen gün artıyor. Biz de yüksek bir satış hedefi koyduk ama bunun için çok daha önceden çalışmalara başladık" dedi. Satışları özellikle Körfez ülkelerindeki bireysel yatırımcılara yapacaklarını, doların TL karşısında değer kazanmasıyla birlikte yabancı yatırımcıların avantaj yakaladığını ifade eden Yetgin, "Dolar yılbaşından beri yüzde 23 değer kazandı. Yabancı yatırımcılar için bu durum pozitif etki yarattı" diye konuştu. 


Yüzde 25'ini sattı 

Projenin yüzde 25'nin satışının tamamlandığını belirten Yetgin, "Ofislerin ilk bölümünün teslimi 2016'da, rezidansların teslimi ise 2017'de başlayacak. Şu anki metrekare fiyatlarımız 7 bin 500 dolardan başlıyor" dedi. Projenin hayata geçirildiği Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Körfez ülkelerindeki yatırımcıların İstanbul'da özellikle Taksim bölgesine yatırım yaptıklarını söyledi. Demircan, "Bu kültür buluşmasında da Araplar çok önemli bir yer tutuyor. Tarlabaşı360'la İstiklal Caddesi paralelinde yeni bir uluslararası cadde oluşturuyoruz. Bu cadde İstiklal'e kardeş olacak" diye konuştu. 


Talep lansmanı 6 ay öne çekti 

İş GYO fuara Nef ile birlikte hayata geçirdiği İnistanbul projesinin Lokal etabı ve Manzara Adalar projeleriyle katıldı. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, ilk lansmanı Cityscape'de yapılan projenin Türkiye lansmanını ise ekim ayında gerçekleştirileceğini söyledi. Tanes, Manzara Adalar projesinde iki bloku satışa açtıklarını, projede 3+1 dairelerin 650 bin liradan başladığını söyledi. Kartal Platformu olarak yabancılara Anadolu yakasının geleceğini anlatarak, yatırım çekmek istediklerini belirten Tanes, "Yabancılar özellikle Yalova ve Bursa'dan konut alıyor. Anadolu yakası bu bölgelere yakın olduğu için yabancılar Anadolu yakasını keşfetti" dedi. 



Sabah


Geri Dön