29 / 03 / 2024

Çalık Holding Türkmenistan'a diş hastanesi yapılıyor!

Çalık Holding Türkmenistan'a diş hastanesi yapılıyor!

Türkmenistan'da Çalık Holding'in inşa ettiği diş hastanesi ve infüzyon çözelti fabrikası Devlet Başkanı tarafından hizmete açıldı. Sağlık Günü dolayısıyla düzenlenen açılış ve temel atma törenlerine, Türk şirketlerinin projeleri damgasını vurdu...



Çok sayıda yabancı konuğun da katıldığı törenlerde Çalık Grubu tarafından yapılan diş hastanesinin açılışında konuşan Türkmen lider Gurbanguli Berdimuhamedov, kendi mesleğinin de diş hekimliği olduğunun altım çizdi. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ile birlikte hastaneyi gezen Berdimuhamedov, diş şeklinde inşa edilen tesisin mimarisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 35 milyon dolara inşa edilen diş hastanesine, İngiltere merkezli International Property Award kuruluşu tarafından Asya-Pasifik bölgesinde 2013'ün hem mimari hem proje bazında en iyi tesisi ödülü verildi. 


Ödülü Berdimuhamedov, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Çalık ile birlikte aldı. Açüış ve temel atma etkinlikleri kapsamında aynı şirket tarafından 30 milyon dolara inşa edilen infüzyon çözelti fabrikası da hizmete girdi. Etkinlikler, Efor İnşaat'm 131 milyon dolara mal edeceği çocuk kliniğinin temel atma töreniyle sona erdi.

 

Türk şirketleri Türkmenistan'da yılın ük yarısında 5.5 milyar dolarlık 31 projenin yapımım üstlendi. Türk müteahhitlik firmalarının bu ülkede son 20 yılda aldığı projelerin bedeli 35 milyar doları aştı. 



Dünya


Geri Dön