27 / 04 / 2024

Çalışanlar dikkat! Son 14 gün kaldı!

Çalışanlar dikkat! Son 14 gün kaldı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle devlet tarafından sağlanan destekler arasında çalışanlara uygulanan kısa çalışma ödeneklerinin bitmesine son 14 gün kaldı...



Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemlerde kapatılan işyerlerindeki çalışanların mağdur olmaması için devlet tarafından verilen kısa çalışma ödemelerinde son 14 günün içine girildi. Bir yıldan fazla uygulanan kısa çalışma ödemeleri  haziran ayında sonlanıyor.

CNNTÜRK'te yer alan habere göre; Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının 11 Mart 2020 tarihinde görülmesinden hemen14 gün sonra başlatılan  kısa çalışma uygulaması 30 Haziran 2021 tarihinde sonlanacak.

 Çalışanlar dikkat! Son 14 gün kaldı!

FESİH YASAĞI

30 Haziran 2021 tarihinde sonlanacak olan kısa çalışma ödemeleri ile fesih yasağı da sonlanmış olacak. Milyonlarca çalışana fesih yasağının uygulandığı süre zarfında toplamda 12 milyar 764 milyon 834 bin lira nakdi ücret desteği ödendi. Nakdi ücret desteği sayesinde  koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle çalışamayan ya da çalışma süresi azalan çalışanlar için gelir kayıplarının önüne geçildi.

 Çalışanlar dikkat! Son 14 gün kaldı!

UZAKTAN ÇALIŞMADA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını döneminde yüz binlerce çalışan uzaktan çalışma düzenine geçti. Salgında alınan önlemler nedeniyle daha önce hiç işyeri dışında çalışmayan binlerce çalışan evden çalışmaya başladı. 30 Haziran tarihinde kısa çalışmanın sona ermesi ile uzaktan çalışan işçinin bu konuda onayının olması gerekecek. Yani işveren sahipleri çalışanın izni olmadan, uzaktan çalışma talebinde bulunamayacak. 

 Çalışanlar dikkat! Son 14 gün kaldı!

22.5 MİLYON KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

2020 yılının Mart ayının sonunda uygulanmaya başlayan kısa çalışma ödeneği ile çalışanların işsiz kalmasının önüne geçildi. Nisan 2020 ile Mayıs 2021 dönemleri arasında milyonlarca çalışana toplamda 22 milyon 664 bin 919 kısa çalışma ödeneği sağlandı. 

Ödemeler bugün yapılıyor! Hesabınızı kontrol edin!

Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı, ne zaman bitiyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön