26 / 04 / 2024

Kira vergisi beyannamesi için son 2 gün kaldı!

Kira vergisi beyannamesi için son 2 gün kaldı!

2013 yılında kira geliri elde eden ve vergi mükellefi olan gayrimenkul sahiplerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. Kira gelir vergisi beyannamesi için son 2 gün kaldı...



Kira vergisi beyannamesi için son 2 gün kaldı!

2013 yılında kira geliri elde eden ve vergi mükellefi olan gayrimenkul sahiplerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. Vergi ödemelerinin 31 Mart'ta sona ereceği kira gelir vergisi beyannamesi için son gün 25 Mart.


Vergi beyannamesi vermek için vergi dairesine gidilebildiği gibi, internet üzerinden de beyan verilebiliyor. 


Vergi dairesine gidenlerin mesken kira geliri için beyanname formunun alınması ve doldurulması gerekiyor.


Kira beyannamesi doldurulurken dikkat edilmesi gereken hususlar, Gelir İdaresi Başkanlığının yayımladığı Kira Geliri Elde Edenler İçin Yıllık Gelir Vergisi Beyanname Düzenleme Rehberi kapsamında yer alıyor.


Kira Gelir Vergisi Rehberine göre beyanname ve gelir elde edilen gayrimenkul sayısının beşten fazla olması halinde kullanılacak ek föy şu şekilde hazırlanıyor:


- Beyanname bir örnek doldurulacaktır.


- Mavi veya siyah tükenmez kalem kullanılarak BÜYÜK MATBAA HARFLERİ ile doldurulacaktır. 


- Okunaklı bir şekilde silinti ve kazıntı yapılmadan düzenlenmesine özen gösterilecektir.


- Rakamlar arasına herhangi bir işaret konulmayacaktır. 


- Sayısal ifadeler romen rakamı ile yazılmayacaktır.


- Alfabetik karak


- Gelir Vergisi Beyannamesi “Tablo-4”, “Gayrimenkul Sermaye İradına İlişkin Belgeler” bölümünde yer alan, “Adres No” satırına; “https://adres.nvi.gov.tr/Pages/Bildirim/Dogrulama/YerlesimYeriDogrulama.aspx” 

internet sayfasından gayrimenkul adresine ilişkin 10 rakamlı numara yazılacaktır.


- Kira geliri elde edilen gayrimenkulün hisseli olması durumunda, diğer ortak/ortaklara ilişkin bilgilerin; Gelir Vergisi Beyannamesinin “Tablo-4” “Gayrimenkul Sermaye İradına İlişkin Bilgiler” bölümündeki “Diğer Ortakların” satırında yer alan “Pay Oranı”, “Adı-Soyadı/Unvanı”, “Vergi Kimlik Numarası” kısımlarının doldurulması gerekmektedir.


Kira için elektronik gelir vergisi beyannamesi

Elektronik ortamda beyanname verecek olan mükellefler beyannamelerini, https://ebeyanname.gib.gov.tr adresinde yer alan kılavuza uygun olarak dolduracaklardır.


Elektronik kira beyannamesi!




Geri Dön