26 / 04 / 2024

Çalışma hayatında önemli değişim! Ofise dönüş hızlandı. Şimdi de Disney çalışanlarını ofise çağırdı

Çalışma hayatında önemli değişim! Ofise dönüş hızlandı. Şimdi de Disney çalışanlarını ofise çağırdı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını çalışma yaşamında da önemli değişiklikleri beraberinde getirmişti. O değişikliklerin başında ise uzaktan çalışma geliyor. Salgının control altına alınması ve hayatın normalleşmesinin ardından çalışma yaşamı da eski normaline dönmeye başladı. Büyük ş



Yakın zamanda Twitter’ı satın alan yeni CEO Elon Musk, Twitter çalışanlarının haftada 40 saat ofisten çalışmalarını istemişti. Peş peşe büyük şirketlerin aldığı “ofise dönüş” kararına bir yenisi daha eklendi.

Disney CEO'su da çalışanlardan haftada dört gün ofiste olmalarını istedi. Ofisten çalışma nedeni ise; yüz yüze çalışmanın yaratıcı işlerde önemli olduğu fikri.

Karar kısa zamanda hayata geçirilecek.

“YÜZ YÜZE ÇALIŞMA YARATICI İŞLERDE ÖNEMLİ”

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, Disney CEO'su Bob Iger, çalışanların Mart ayından itibaren Cuma günleri hariç ofisten çalışacağını açıkladı. Iger, açıklamasında yüz yüze çalışmanın "yaratıcı işlerde önemli olduğuna" dikkat çekti.

Bob Iger, fiziksel olarak bir araya gelen çalışanların daha iyi iletişim kurduğunu ve daha yaratıcı olduklarını vurguladı.

Iger, ofisten çalışmanın, çalışanların kariyerine de fayda sağlayacağı görüşünde.


Geri Dön