26 / 04 / 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den flaş asgari ücret açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den flaş asgari ücret açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, milyonların beklediği asgari ücret ile ilgili duyuru yaptı. Aralık ayında başlayacak olan asgari ücret görüşmelerinin ay sonuna kadar uzatılmayacağını ve 1-2 hafta içinde tamamlanacağını duyurdu.



Yaklaşık 8 milyon çalışanın heyecanla beklediği asgari ücret görüşmeleri aralık ayında başlıyor. Tüm gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrildi.

A Haber'de yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret görüşmeleriyle ilgili şu bilgileri verdi: "Aralık ayının sonunu bekleme niyetinde değiliz. Aralık ayının başında başlarız, 1-2 hafta içinde bitiririz. Bu defa erken bitirme eğilimindeyiz. Çünkü; taraflarla, sosyal ortaklarımızla görüşüyoruz. Onlarla bir uzlaşma noktasına doğru gidiyoruz. Araştırmamızın ilk verileri de onlarla uzlaşabileceğimiz yönünde."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin den flaş asgari ücret açıklaması!

"KADEMELİ ASGARİ ÜCRET OLMAZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin Kabine Toplantısı sonrasında çalışmalara yönelik bilgiler verirken, kademeli asgari ücret uygulamasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Bakan Bilgin: "Yasalarımıza göre kademeli asgari ücret olmaz, bölgesel asgari ücret olmaz. İşletme büyüklüğüne göre asgari ücret olmaz. O doğrudan doğruya emeği koruyacak en düşük ücrettir ve Türkiye çapında uygulanır." ifadelerine yer verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin den flaş asgari ücret açıklaması!

ASGARİ ÜCRET ANKETİ TAMAMLANMAK ÜZERE

Bakan Bilgin, işverenin yükünü hafifletmek için asgari ücrette vergi indiriminin olabileceğine de değindi.

Asgari ücretin belirlenmesi için tüm kesimlerin taleplerinin alındığı ilk anket çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu.

Milyonların beklediği haber: İşte yeni zamlı maaş hesabı!

Asgari ücretten vergi kesintisi kaldırılacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön