25 / 04 / 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den milyonlara emeklilik müjdesi! Tarih verip detayları açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den milyonlara emeklilik müjdesi! Tarih verip detayları açıkladı

Milyonlarca insanın merakla beklediği emeklilik konusu çözüme kavuşuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 'Sırayla çözeceğiz, EYT konusu önümüzde bekleyen dosyalar arasında' demişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili çalışmalara başladı.



SİGORTA BAŞLANGICI 9 EYLÜL 1999 TARİHİNDEN ÖNCE OLANLARI KAPSAYACAK

Kamuoyunda sonucun ne olacağı ve nasıl bir çalışma ortaya konulacağı merakla beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu işçi sigortası başlangıcı 9 Eylül 1999'dan önce olanlar, EYT'li olarak kapsıyor.

Bu tarihten önce yaş şartı aranmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi şartları sağlanarak da emekli olunabilirken, 8 Eylül 1999'da yürürlüğe konulan 4447 sayılı kanunla, emekli olabilmek için aranan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartlarına yaş kriteri de eklenmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilgin EYT çalışması ile ilgili televizyonda katıldığı bir programda  önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin yürütülen çalışmanın yol haritasını anlattı. 

Bakan Bilgin, "Bakanlık bünyesinde çalışma grubu oluşturduk. Hazine ve Maliye Bakanlığı da çalışmalara dahil olacak. EYT konusuyla ilgili en uygun formülü devreye sokacağız. Çalışmayı yıl sonu ya da ocak başında Meclis'e sunacağız." açıklaması yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön