19 / 03 / 2024

Çamlıca Camii'nde sona gelindi!

Çamlıca Camii'nde sona gelindi!

Temeli 2013'te atılan Çamlıca Camii'nde sona gelindi. Cami 7 Mart'ta ibadete açılıyor. Camide kütüphane, konferans salonu gibi sosyal alanlar ise resmi açılış töreninin ardından halkın kullanımına açılacak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013'te temelleri atılan Çamlıca Camii'nde sona gelindi. İnşaat işlerinin tamamlandığı cami de artık dışarıda 100 dönümlük arazide peyzaj çalışmaları devam ediyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre caminin çevresi ise havuzlar ve şelalelerle süslenecek, vatandaşlar için oturma alanları ile çocuk oyun alanları bulunacak.

REGAİP KANDİLİNDE İBADETE AÇILIYOR

Regaib kandiline denk gelen 7 Mart'ta cami ibadete açılacak. Sabah ezanıyla ibadete açılacak camide akşam da mevlit okunacak. Cami kompleksi içinde bulunan kütüphane, konferans salonu, sanat galerileri gibi sosyal alanların resmi açılışın ardından halkın kullanımına açılacağı belirtildi.

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, "2013 yılından bu yana devam edilen çalışmalarımızın artık sonuna geldik. Bahçe kısmında süren peyzaj çalışmalarının dışında şu anda çalışmalar tamamlandı. 5,5 yıldır devam eden çalışmalarda 500 bin metrekarelik bir alan içinde 200 bin metrekaresi kapalı alanda betonarme inşaat çalışması yaptık. 7 Mart 2019 tarihinde artık vatandaşlarımızın ibadetine açıyoruz" diye açıklama yaptı. 

Çamlıca Camii nde sona gelindi!

Çamlıca Camii nde sona gelindi!

Çamlıca Camii nde sona gelindi!

Çamlıca Camii'nin yüzde 99'u tamamlandı!

Çamlıca Camii etrafında kentsel dönüşüm başlıyor!


Geri Dön