25 / 04 / 2024

Çamlıca’ya seyirlik kule, Üsküdar’a yer altı otoparkı!

Çamlıca’ya seyirlik kule, Üsküdar’a yer altı otoparkı!

AK Parti’nin yeniden aday gösterdiği Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, trafik sorunu için yer altı otoparkı yapacaklarını, Çamlıca Kulesi’nin İstanbul’un yeni incisi olacağını belirtti. 



Üsküdar’da hayata geçirdiği projelerin ilçeye nefes aldırdığını söyleyen Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ikinci dönemde hayata geçirecekleri projelerle en büyük sorun olan trafik ve park sorununun çözüleceğini söyledi.

Akşam Gazetesi'nden Bülent Şanlıkan'ın haberine göre, Üsküdar’da göreve başladıkları andan itibaren vatandaşla teması hiç kaybetmediğini söyleyen Türkmen, ‘halk günü’ düzenleyeceklerini belirtti. İşte Şanlıkan'ın açıklamaları:

4'ÜNCÜ BÜYÜK MEYDANI 

Beş yılda; alt yapı-üst yapı, meydanlar, yeşil alan, eğitim, sağlık ve kültür alanında birçok çalışma yaptık. Hemen hepsini hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Özellikle Üsküdar Meydanı bu çalışmaların en önemli ayaklarından birini oluşturdu. Eski Belediye binasının kaldırılması ve altının bin araçlık otopark yapılmasıyla burada büyük bir alan kazanıldı. Üsküdar Meydanı bugün İstanbul’un 4. Büyük meydanı oldu. Harem’den Beylerbeyi’ne kadar kesintisiz yaya ve bisiklet yolu yaptık. 

YER ALTI OTOPARKI 

Tüm İstanbul’un olduğu gibi ilçemizde de trafik sıkıntısı var. Özellikle otopark sorunu. Bunun önüne geçmek için mahallelerdeki parklarımızın altına otopark yapacağız. Bunun için projelerimizi hazırladık.

SEYİR TEPESİ VE ÇAY KEYFİ 

Çamlıca’da yapımı devam eden Radyo Televizyon Kulesi, İstanbul’u seyretmek isteyenler için vazgeçilmez yerlerden olacak. Bu kulede 170 ve 180 metre yüksekliklerde seyir tepesiyle kafe bulunacak. Mart ayının başında açılacak olan Çamlıca Camii ve tünel de ilçede ulaşımı rahatlatacak. 

HAREM'E KONGRE MERKEZİ

Sahilde yapılan çevre düzenlemesi, Harem’de yapılacak olan Kongre ve Kültür Merkezi binasıyla tamamlanacak. Tüm bu yatırımlar ekonomiye katkı sağlayacak. 

HER MAHALLEDE HALK TOPLANTISI

İlk dönem yaptığımız halk buluşmalarını bir adım daha öteye taşıyacağız. Vatandaş belediyeye değil, biz vatandaşın ayağına gideceğiz. Halk toplantılarımızı artık mahallelerimizde, cafe, STK gibi yerlerde düzenleyecek ve vatandaşımızı dinleyeceğiz. Cumhurbaşkanımız'ın altını çizdiği gibi sosyal belediyeciliği yeni dönemde bir adım daha ileri taşıyoruz. Artık gönül belediyeciliğine geçiyoruz. Bilim Merkezimiz var, Engelsiz Yaşam Merkezimizin hala Türkiye’de örneği yok.''


Geri Dön