26 / 04 / 2024

Can Dündar 'Bodrum'daki villasını kaçak genişletti' iddiası!

Can Dündar 'Bodrum'daki villasını kaçak genişletti' iddiası!

Can Dündar'a ait olan, Bodrum'un Kumbahçe'de 1184 ada ve 4. paftada bulunan deniz manzaralı villanın, havuz bölümünün de olduğu kısımları orman alanı içine yapıldığı ve ruhsata aykırı olduğu ortaya çıktı.



Can Dündar'ın Bodrum'daki villasını kaçak olarak genişlettiği 27 metre orman arazisini işgal ettiği öğrenildi.

Sabah'tan Hayrettin Şaşmaz'ın haberine göre; Bodrum'un Kumbahçe'de 1184 ada ve 4. paftada yer alan deniz manzaralı villanın, havuz bölümünün de olduğu kısımları orman alanı içine yapıldığı ve ruhsata aykırı olduğu ileri sürüldü. Deniz manzaralı ve 5 milyon TL değerinde olduğu tespit edilen villa ile ilgili işlem yapan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Dündar'ın villasının ormana 27 metre tecavüzlü olduğunu belirledi. Orman Bölge Müdürlüğü mühendislerinin önceki gün gerçekleştirdiği harita ölçümleri sonucu belirlenen işgale ilişkin suç zabıt tutanağı tutuldu. Villanın işgalli bölümünün yıkımının gündeme gelebileceği, aynı zamanda Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adli olarak işlem yapabileceği ortaya çıktı.

ORMAN ARAZİSİNE DUVAR ÇEKTİ

Yapılan tespitler şu şekilde açıklandı:

-Dündar, ruhsata aykırı olarak 27 metre orman alanını işgal etti.

-Orman arazisini duvarla çevirdi ve villaya ekledi. 

-Villaya kaçak eklenti olarak orman alanına havuz yapıldı.

ELDEN ÇIKARMAK İSTEMİŞTİ

Dündar'ın, eşi Dilek Dündar ile ortak tapuya sahip olduğu villanın durumu ise yapıyı satma girişimi sonrasında tespit edildi. Sanatçı Gülriz Sururi'den satın aldığı 2 katlı taş yapı villanın satılması için Can Dündar'ın 2018'de Berlin Noteri Torsten Körster kanalı ile 18 Temmuz 2018 tarihli 6451/18 sayılı vekâletname verdiği, villanın 3 kişiye satılmak üzere Bodrum Tapu Müdürlüğü'ne başvurulduğu ileri sürüldü. Tapu müdürlüğü, satışın hukuki durumu için savcılığa durumu bildirirken, olayın savcılıkça araştırılmaya alınması üzerine satış geçekleşmedi. Villa halen Can Dündar ve eşi Dilek Dündar üzerine görünüyor.

Yılmaz Özdil'in komşularının villaları da mühürlendi!

Villasını büyüten Yılmaz Özdil'e suç duyurusu!


Geri Dön