25 / 04 / 2024

Yılmaz Özdil'in komşularının villaları da mühürlendi!

Yılmaz Özdil'in komşularının villaları da mühürlendi!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı, imara uygun olmayan yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye ulaşan villada, eklentilerin yıkılması amacıyla verilen süre doldu. Belediye ekipleri bu villaları mühürledi.



Bodrum'un Bitez Mahallesi'nde, yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil, 2 Mayıs 2017 tarihinde firmadan 4,6 milyon liraya villa satın aldı. Yapı, yürürlükte yer alan imar planında, 'ticaret alanı' sınırları içerisinde yer alıyordu. Bodrum Belediyesi, yapıya Hülya Özdil adına 'ofis ve iş yeri- iki bağımsız bölüm- 142,5 metrekare' olmak üzere yapı ruhsatı verdi. Belediye ekiplerince bir süre sonra da yapı kullanım izin belgesi verildi. İmar planlarında ticari alan vasfında bulunan yapıyı Özdil ailesi, villaya dönüştürdü. Ruhsatı tek katlı, iki hemen yanında bulunan ofis ünitesi için düzenlenen 142,5 metrekare iskanlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı ortaya çıktı. 310 metrekareye ulaşan villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan yapıları kapsayan 'İmar Barışı'na başvuruda bulundu. Ancak 'İmar Barışı' sonrasında da kaçak yapılaşnın sürdüğü, 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı ortaya çıktı.

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince teras ve müştemilatın 'İmar Barışı' kanunundan sonra yapıldığını, bölgenin uydu fotoğraflarıyla da belirlendi. Bu gelişmeler sonrasında villada bulunan imara aykırı alanlar belirlenerek, incelemelerde bulunuldu. İncelemelerin tamamlanmasıyla dosya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildi. Ayrıca villa Bodrum Belediyesi tarafından mühürlendi. Mühürde, 'Bu inşaat ruhsat ve eklerine aykırı olduğundan 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32'nci maddesine istinaden mühürlenerek durdurulmuştur' ifadeleri kullanıldı.

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce villa bulunan kaçak eklentilerin yıkılması için yazılan talimat, Bodrum Belediyesi'ne gönderildi. Belediye de söz konusu kaçak eklentilerin 13 Mayıs tarihine kadar yıkılması için Özdil ailesine tebligat gönderdi. Tebligat gönderilmesine rağmen aileden kimse villaya gelmezken, herhangi bir yıkım işlemi de yapılmadı. Özdil ailesinin, kaçak eklentileri bugün yıkmaması karşısında Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri devreye girip yıkım işleminini tamamlayacak. Diğer tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yalan beyan verdiği tespit edilirken, yapı kayıt belgesi alan Hülya Özdil hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

KOMŞU VİLLALAR DA MÜHÜRLENDİ

Kaçak eklentileriyle gündemden düşmeyen Yılmaz Özdil'in villasının yıkılması planlanırken, bölgeye gelen Bodrum Belediyesi'nin ekipleri geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün villalardan bazılarının yapı kayıt belgelerini iptal ettiği, bu nedenle belediye ekiplerinin villaları mühürleyerek, yapılarda ölçümler yapıp fotoğraf çektikleri ortaya çıktı. 

Yılmaz Özdil'in villasıyla ilgili çarpıcı rapor!

Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki kaçak villası mühürlendi!


Geri Dön